Connect with us

Rusia NU va ataca REPUBLICA MOLDOVA, afirmă Ambasadorul SUA la CHIȘINĂU

Republica Moldova

Rusia NU va ataca REPUBLICA MOLDOVA, afirmă Ambasadorul SUA la CHIȘINĂU

Kent D. Logsdon, ambasadorul SUA la Chișinău, respinge temerile referitoare la o posibilă extindere a zonei de conflict, din partea Federației Ruse, în Republica Moldova

 

Avril Haines, directoarea serviciilor naționale de informații (DNI), a declarat, în data de 10 mai 2022, că Vladimir Putin și-a setat drept tință ocuparea militară a Ucrainei în totalitate, dincolo de estul țării, aflat în asediu și că „se pregăteşte de un conflict prelungit în Ucraina”.

„Statele Unite nu văd dovezi că Rusia intenţionează să îşi extindă războiul în Republica Moldova în acest moment. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi să împărtăşim informaţii cu partenerii noştri de aici” a rostit Kent D. Logsdon, tot în data de 10 mai, într-o întrunire cu oamenii de afaceri din Republica Moldova.

Anatolie Nosatîi, Ministrul Apărării din Republica Moldova a făcut apel la calm, îndemnând populația să evite speculațiile pe tema unei posibile invazii a Rusiei în țară și totodată să trateze declarațiile lui Haines cu rațiune. Totodată, ministerul Apărării a pus la cale demersuri exhaustive de examinare a climatului de securitate și, până la momentul de față, extinderea războiului în afara spațiului ucrainean este cu desăvârșire exclus.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top