Connect with us

Se încinge campania electorală la CHIŞINĂU! „SUA și UE au cheltuit 56 milioane euro pentru promovarea PAS”

Republica Moldova

Se încinge campania electorală la CHIŞINĂU! „SUA și UE au cheltuit 56 milioane euro pentru promovarea PAS”

Comuniştii şi socialiştii de la Chişinău s-au sesizat referitor la o așa-zisă investigație jurnalistică

New Europe, citat de parlamentarul socialist Grigore NOVAC într-o conferință de presă susținută astăzi, 6 iulie, a lansat o serie de acuzații deosebit de grave la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate.

Novac reflectă concluziile New Europe care susțin că ar fi intrat în posesia unor documente secrete de la serviciile speciale ale unui stat membru al UE, care arată că Occidentul investește circa 56 de milioane de euro (55,895 milioane) în asigurarea victoriei la alegerile parlamentare anticipate, care au loc în Republica Moldova pe 11 iulie, a principalului partid pro-euroatlantic din Moldova – Partidul Acțiune și Solidaritate, din care face parte și Președintele Maia Sandu.

Fără a fi oferite date care să sprijine aceste afirmații, parlamentarul socialist a solicitat organelor de control de la Chișinău să declanșeze o anchetă pe marginea acestor acuzații, care dacă s-ar dovedi ar arunca într-adevăr în aer scena politică moldoveană.

Conform New Europe, în cei 30 de ani de la desprinderea de fostul lagăr sovietic, Occidentul a investit peste 2 miliarde de euro în acest stat care a fost printre cele 15 republici sovietice din URSS

Cei mai importanți donatori au fost Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, care au dorit să ajute Moldova să treacă de la un regim comunist cu economie controlată, la piață liberă. În 2014, Uniunea Europeană a semnat Acordul de Asociere cu Republica Moldova, alimentând și mai mult speranțele moldovenilor că într-o bună zi vor fi și ei membri ai Uniunii Europene.

Deși perspectiv de aderare a Moldovei la UE este încă umbrită de incertitudini, aproximativ 900 de mii de moldoveni sunt deja cetățeni ai UE, obținând pașapoarte ale României și Bulgariei, țări membre ale UE.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top