Connect with us

Se schimbă PARADIGMA de SECURITATE la CHIȘINĂU! UE înarmează Republica MOLDOVA

Republica Moldova

Se schimbă PARADIGMA de SECURITATE la CHIȘINĂU! UE înarmează Republica MOLDOVA

Uniunea Europeană va oferi sprijin Republicii Moldova pentru apărarea cibernetică dar și echipamente pentru Armata Națională a statului moldovean

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anuțat la Chișinău, într-o conferință de presă comună cu șeful statului moldovean, că Uniunea Europeană va oferi sprijn Republicii Moldova pentru a-și consolida reziliența militară .

„Vom oferi forțelor militare din Republica Moldova echipamente suplimentare și vom spori logistica de apărare cibernetică”, a spus Charles Michel.

Președintele Consiliului European a reiterat intenția UE de acorda suport Republicii Moldova în procesul de gestionare a fluxului de refugiați și a anunțat că UE va susține Chișinăul în plan politic și economic.

„Susținerea noastră economică și politică va continua. Platforma noastră de achiziționare a energiei va fi deschisă pentru Moldova. Acum este și mai important să fim uniți și să susținem reziliența Republicii Moldova”, a specificat acesta.

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat oficialului european deschiderea pieței Uniunii Europene pentru fructele moldovenești.

„Contăm pe suportul UE pentru deschiderea pieței pentru fructele din Republica Moldova. Avem nevoie și de permise pentru transportul de mărfuri în UE. Planurile și intențiile noastre nu s-au schimbat, dorim pentru cetățenii moldoveni un viitor alături de marea familie a statelor Uniunii Europene”, a declarat Maia Sandu.


Jurnalist, Republica Moldova, experienta jurnalistica din 1993

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top