Connect with us

CHIȘINĂU| Slovacia a oferit 10 mii de teste PCR Republicii Moldova pentru lupta împotriva COVID-19

Republica Moldova

CHIȘINĂU| Slovacia a oferit 10 mii de teste PCR Republicii Moldova pentru lupta împotriva COVID-19

Pentru depistarea COVID-19, Slovacia a donat Republicii Moldova 10 mii de teste rapide PCR, care au ajuns astăzi la Chișinău, zi în care șeful diplomației slovace, Ivan Korčok, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova

Vom continua să oferim acest suport și Republica Moldova va rămâne unul dintre recipientele de bază a asistenței pentru dezvoltare. Ajutându-vă pe Dumneavoastră, ne ajutăm pe noi, fiindcă prin efort comun putem să creăm acest mediu propice de afaceri”, a declarat ministrul slovac de Externe.

Ivan Korčok, și-a exprimat sprijinul pentru procesul ambițios de reforme anunțat de noua guvernare de la Chișinău, dar și pentru o rezolvare pașnică a conflictului transnistrean, în interesul cetățenilor care trăiesc pe ambele maluri ale Nistrului. La rândul său, ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a confirmat că relațiile dintre Republica Moldova și Slovacia ar trebui să conțină o dimensiune comercial-economică mult mai puternică decât există astăzi.  Șeful diplomației de la Chișinău își dorește o prezență slovacă mai mare în peisajul economic din Republica Moldova.

Încă din anul 2012, Republica Moldova beneficiază de asistență de dezvoltare din partea Slovaciei.  Proiectele vizează buna guvernare și aprovizionarea cu apă, precum și renovarea mai multor spitale și școli și dotarea acestora cu echipamente.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top