fbpx
Connect with us

Sprijinul României pentru Republica Moldova, subiect discutat între premierul român și congresmenii americani

Marcel Ciolacu intrevedere cu secretarul de stat al SUA e1701859301248 - News Moldova

Republica Moldova

Sprijinul României pentru Republica Moldova, subiect discutat între premierul român și congresmenii americani


Premierul român Marcel Ciolacu a avut o discuție cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, copreședinții Mike Rogers și Adam Smith

Aceștia au abordat aspecte legate de sprijinul României pentru Ucraina și Republica Moldova. De asemenea, au discutat despre consolidarea prezenței NATO în regiunea Mării Negre.

Potrivit unui comunicat al Guvernului român, premierul Marcel Ciolacu a evidențiat necesitatea dezvoltării și consolidării acestui parteneriat pe toate dimensiunile cooperării sale, cu accent deosebit pe domeniile apărării, securității, energiei, comerțului și investițiilor.

„Șeful Guvernului României a discutat cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților despre situația din regiunea Europei de Est, respectiv evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre, dar și din Orientul Mijlociu.

Dialogul a vizat și sprijinul României pentru Ucraina și Republica Moldova, consolidarea posturii NATO în regiunea Mării Negre, nevoia susținerii creșterii prezenței militare a SUA în România, precum și oportunitățile bilaterale în domeniul apărării”, se arată în comunicat.

Totodată, el a subliniat că Parteneriatul strategic cu SUA este și va rămâne unul dintre pilonii politicii externe și de securitate a României.

„Țara noastră rămâne o sursă de stabilitate în regiunea Mării Negre și va contribui în continuare la consolidarea și apărarea ordinii internaționale bazate pe reguli”, a afirmat Marcel Ciolacu.

În timpul conversațiilor cu congresmenii americani, premierul a exprimat recunoștința față de asistența în domeniul securității acordată României de Congresul SUA, subliniind consolidarea dialogului și coordonării bilaterale în implementarea Strategiei SUA pentru securitatea în regiunea Mării Negre, conform comunicatului emis de Guvernul român.

În contextul cooperării cu aliații și partenerii din zona Mării Negre, șeful Executivului român a menționat vizita delegației Guvernului de la București la Kiev pentru prima ședință comună a cabinetelor român și ucrainean.

De asemenea, prim-ministrul român a subliniat importanța deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Vilnius pentru securitatea și stabilitatea Flancului estic al Alianței.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top