fbpx
Connect with us

Stoparea migrației tinerilor din Republica Moldova, prioritară pentru președintele Maia Sandu

Stoparea migrației tinerilor din Republica Moldova, prioritară pentru președintele Maia Sandu - News Moldova

Republica Moldova

Stoparea migrației tinerilor din Republica Moldova, prioritară pentru președintele Maia Sandu


În cadrul Forumului Strategic de la Bled, din Slovenia, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat că, deși rata migrației s-a redus în țara sa, sunt necesare schimbări semnificative în diverse domenii pentru a încuraja oamenii să rămână în Moldova

Subiectul migrației tinerilor și provocările cu care aceștia se confruntă în țările lor au fost puncte importante de discuție în cadrul evenimentului, conform transmisiunii realizate de Radio Chișinău.

Președintele a evidențiat câteva motive esențiale care au determinat migrația tinerilor în decursul anilor. Acestea includ deficiențe în sistemul de educație, lipsa oportunităților economice și restricții asupra libertății. În acest context, Maia Sandu a subliniat că istoria a cunoscut regimuri care nu au respectat drepturile omului, ceea ce a avut un impact negativ asupra deciziei tinerilor de a rămâne în țară.

„Încă mai trebuie să facem lucrurile ireversibile în Moldova, dar am reușit să schimbăm multe. Am început o luptă dificilă și îndelungată împotriva corupției, care nu este ușoară, dar astăzi în Moldova avem sprijin politic deplin în Guvern, în Parlament, și vom continua lupta. Trebuie să implicăm tinerii în politică.

Probabil că avem astăzi cel mai mare număr de tineri în Parlament din istorie. Avem o cotă de femei, 40% dintre membrii parlamentului o reprezintă femeile. Avem mulți tineri în Guvern astăzi. Și avem câțiva oameni din diaspora care s-au întors acasă din străinătate.

Desigur, nu este încă un număr critic pentru a face schimbarea și înțelegem că trebuie să facem eforturi și multe reforme pentru a-i convinge pe tineri, în primul rând, să nu plece, și apoi cel puțin în parte, pe cei care au plecat, să se întoarcă în Moldova”, a spus Maia Sandu.

Forumul Strategic Bled este o conferință internațională anuală organizată începând cu anul 2006 în Bled, Slovenia.

Scopul acesteia este de a aduna participanți din diverse domenii cu expertize variate și de a încuraja schimbul de idei și căutarea soluțiilor pentru provocările prezente și viitoare. În plus, evenimentul oferă oportunități de întâlniri și stabilire de relații cu părțile interesate.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top