fbpx
Connect with us

Tiraspolul vrea să ceară ajutor Chișinăului, după asasinarea liderului opoziției Transnistria, Oleg Horjan!

Vadim Krasnoselski - News Moldova

Republica Moldova

Tiraspolul vrea să ceară ajutor Chișinăului, după asasinarea liderului opoziției Transnistria, Oleg Horjan!


Vadim Krasnoselski, liderul autoproclamatei regiuni transnistrene, a declarat că Tiraspolul ia în considerare posibilitatea de a se adresa autorităților constituționale de la Chișinău pentru a investiga asasinarea liderului Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan. Această declarație a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

„Ancheta se află sub controlul meu. Sunt examinate toate versiunile. Au fost acumulate mai multe date, datorită cărora putem trage concluzii privind motivele acestei crime. Vom descoperi această crimă și vom anunța public numele infractorilor. Dacă va fi necesar, ne vom adresa Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova pentru asistență juridică și operativă”, a declarat Krasnoselski.

News Moldova îți recomandă și ...   Horațiu Mălăele, pentru prima oara la Chișinău. Spectacol unic de teatru, caricaturi și poezie, inițiat și finanțat de DRRM

Oleg Horjan, liderul Partidului Comunist din Transnistria (PCT), a fost găsit mort în propria locuință din localitatea Sucleea din regiunea transnistreană. Inițial, s-a raportat că Horjan ar fi fost împușcat, însă mai târziu, miliția transnistreană a anunțat că pe corpul său au fost identificate mai multe plăgi provocate de un obiect ascuțit. Deși Tiraspolul susține teoria unui jaf, există politicieni și analiști care susțin că Horjan a fost asasinat.

Oleg Horjan a condus PCT timp de mai mulți ani și a fost un opozant activ al regimului condus de Vadim Krasnoselski și al grupului „Sheriff”. În anul 2018, a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

News Moldova îți recomandă și ...   Sprijin vital pentru fermierii mici și micro: Guvernul alcătuiește un fond de 200 de milioane de lei - MOLDOVA INVEST

După condamnare, avocații lui Horjan au căutat dreptate în instanțele naționale din Republica Moldova. La data de 23 iunie 2020, Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a constatat că reținerea lui Horjan a fost una ilegală și că fusese condamnat de către instanțe neconstituționale.

În decembrie 2022, Horjan a fost eliberat din detenție și și-a reluat activitatea politică.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top