fbpx
Connect with us

Trei noi miniștri în Guvernul RECEAN. Scopul: accelerarea reformelor în sectoarele cheie ale Republicii Moldova

news2 big - News Moldova

Republica Moldova

Trei noi miniștri în Guvernul RECEAN. Scopul: accelerarea reformelor în sectoarele cheie ale Republicii Moldova


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretele de numire în funcție a trei noi miniștri din cadrul Guvernului Recean

Noul cabinet va beneficia de expertiza lui Andrei Spînu, care va deține poziția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Deputatul Dan Perciun a fost numit ministru al Educației și Cercetării, iar Adrian Efros, fostul șef al Centrului Unic de Gestionare a Crizei, va prelua funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Președintele statului a subliniat importanța accelerării reformelor în cele trei domenii și a exprimat încrederea că obiectivul de aderare europeană până în 2030 va fi atins prin transformarea eficientă a acestor sectoare cheie.

În ceea ce privește numirea lui Andrei Spînu ca ministru al Infrastructurii, Maia Sandu a apreciat abilitățile sale și experiența anterioară, menționând că acesta a rezolvat cu succes probleme majore în domeniul energetic.

Referitor la numirea lui Dan Perciun ca ministru al Educației și Cercetării, președintele a subliniat că acesta cunoaște sistemul educațional din 2014 și are o vastă experiență în politicile publice și administrarea proceselor instituționale. Ea consideră că această expertiză va contribui la accelerarea progresului în domeniul educației și cercetării.

Cu noii miniștri în funcție, se așteaptă o conducere eficientă și o abordare consecventă în implementarea schimbărilor necesare pentru a asigura prosperitatea și dezvoltarea Republicii Moldova în conformitate cu valorile europene.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top