fbpx
Connect with us

Vicepremierul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg SEREBRIAN, vizită diplomatică la București. Ce subiecte sunt pe agenda discuțiilor

Vicepremierul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg SEREBRIAN, vizită diplomatică la București. Ce subiecte sunt pe agenda discuțiilor - News Moldova

Republica Moldova

Vicepremierul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg SEREBRIAN, vizită diplomatică la București. Ce subiecte sunt pe agenda discuțiilor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Astăzi, 28 februarie 2024, a debutat vizita de lucru la București a vicepremierului pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian

La ora 10:00, oficialul moldovean a avut o întâlnire oficială cu Luminița Odobescu, ministrul afacerilor externe a României, unde au fost abordate subiecte de interes comun și colaborare între cele două țări.

Pe parcursul zilei de astăzi, Oleg Serebrian va prezenta situația din regiunea transnistreană în fața șefilor misiunilor diplomatice acreditați în Republica Moldova. Evenimentul are loc la Institutul Diplomatic Român, oferind oportunitatea de a împărtăși perspective și de a promova dialogul între diferitele state.

De asemenea, vicepremierul moldovean va avea întrevederi cu oficiali români de marcă, inclusiv cu Secretarul de Stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Aceste întâlniri reprezintă o ocazie importantă de consolidare a colaborării bilaterale și de discutare a priorităților comune.

Tot în cadrul vizitei de astăzi, Oleg Serebrian va susține un interviu la Euronews, oferind o perspectivă detaliată asupra evenimentelor din raioanele de est ale Republicii Moldova și asupra procesului de reintegrare.

Mâine, 29 februarie, programul vicepremierului Serebrian continuă cu întâlniri la înălțime. Acesta va fi primit la Palatul Parlamentului de către dl Nicolae Ciucă, președintele Senatului României. De asemenea, vor avea loc discuții separate cu deputatul Titus Corlățean și cu senatoarea Nicoleta Pauliuc, abordând aspecte legate de politică externă și de apărare.

Vicepremierul Serebrian va încheia vizita la Palatul Cotroceni, unde se va întâlni cu Gabriel Bologan, consilierul pentru politică externă al Președintelui României, pentru a continua dialogul și a consolida relațiile dintre cele două țări.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top