fbpx
Connect with us

Vicepremierul R. Moldova, Vladimir BOLEA, a cerut sprijin la Bruxelles pentru fermierii afectați de secetă

vicepremierul-r.-moldova,-vladimir-bolea,-a-cerut-sprijin-la-bruxelles-pentru-fermierii-afectati-de-seceta

Republica Moldova

Vicepremierul R. Moldova, Vladimir BOLEA, a cerut sprijin la Bruxelles pentru fermierii afectați de secetă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Collage Maker 21 Sep 2023 10 33 AM 3552 - Moldova Invest

Vicepremierul Republicii Moldova, Vladimir Bolea, a participat la Conferința “Misiunea Fermierilor Europeni”, organizată de Partidul Popular European, unde s-a discutat viziunea partidului pentru agricultura din Europa

La eveniment au participat membri ai Parlamentului European, dar și deputați ai legislativelor naționale, miniștri ai agriculturii, experți, reprezentanți ai organizațiilor de profil.

Conferința reprezintă o oportunitate unică de a face schimb de idei și experiență cu reprezentanți din întreaga Europă pentru a promova o agricultură modernă, sustenabilă și adaptată la schimbările climatice. Vicepremierul  Vladimir Bolea a avut un discurs  în cadrul Conferinței despre situația și perspectivele de dezvoltare a acestui sector vital în condițiile schimbărilor climatice, cât și despre impactul negativ al războiului din Ucraina asupra sectorului agrar din Republica Moldova. În contextual dat, oficialul moldovean a venit cu rugămintea de a include  Republica Moldova în toate programele și platformele europene  de susținere, inclusiv a fermierilor, pentru a face față tuturor provocărilor.

“Doar împreună, prin eforturi comune  putem  fi mai puternici în lupta cu sărăcia, a menționat Vladimir Bolea. Avem nevoie de susținere pentru a menține coridorul solidarității, pentru a salva fermierii, care se află în pragul catastrofei”, a subliniat vicepremierul.

PHOTO 2023 09 19 17 20 37 1 1 - Moldova Invest

Vladimir Bolea s-a întâlnit cu Daniel Buda (PPE, România), Vicepreședinte al Comisiei Parlamentului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) și a discutat despre consolidarea relațiilor de colaborare și susținere în domeniul agricol. Această întrevedere reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării legăturilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în ceea ce privește dezvoltarea agriculturii.

În după amiaza zilei de 19 septembrie, Vladimir Bolea a avut o întervedere cu europarlamentarul român Siegfried Mureșan, vicepreședintele grupului PPE, co-președințele Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova–Uniunea Europeană. Oficialul European a menț


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top