fbpx
Connect with us

Vicepremierul Republicii Moldova, Mihai POPȘOI, întrevedere Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană

Vicepremierul Republicii Moldova, Mihai POPȘOI, întrevedere Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană - News Moldova

Republica Moldova

Vicepremierul Republicii Moldova, Mihai POPȘOI, întrevedere Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Vicepremierul Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a subliniat importanța consolidării capacităților de apărare ale țării în contextul crizei din Ucraina, într-o întâlnire cu Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi

„Despre situația de securitate din regiune în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și consolidarea capacităților de apărare a Republicii Moldova, am discutat cu Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. La întrevedere a participat și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi”, a declarat vicepremierul Mihai Popșoi.

În cadrul întrevederii, Popșoi a accentuat nevoia urgentă de a întări reziliența și capacitatea de apărare a Republicii Moldova pentru a asigura securitatea și liniștea cetățenilor săi. „Republica Moldova trebuie să-și fortifice capacitățile de reziliență și apărare pentru a asigura securitatea și liniștea cetățenilor țării noastre”, a subliniat vicepremierul.

De asemenea, Mihai Popșoi a subliniat angajamentul ferm al NATO pentru parteneriatul cu Republica Moldova, cu respectarea suveranității, integrității teritoriale și statutului de neutralitate al țării. „Secretarul General adjunct al NATO a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, respectându-se suveranitatea, integritatea teritorială și statutul de neutralitate al ţării”, a menționat Popșoi.

În contextul aniversării a 30 de ani de colaborare cu NATO în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace, vicepremierul a subliniat importanța consolidării relațiilor bilaterale și a exprimat recunoștința față de sprijinul continuu al Alianței în procesele de reformare și modernizare ale Republicii Moldova.

Declararea susținerii necondiționate pentru Republica Moldova în fața provocărilor actuale subliniază importanța cooperării internaționale și a angajamentului comun pentru menținerea păcii și securității în Europa de Est.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top