fbpx
Connect with us

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană de la Chișinău, Cristina Gherasimov, a discutat perspectivele aderării la UE în cadrul primei vizite oficiale la Bruxelles

426724064 704025528554784 2438870690806580937 n - News Moldova

Republica Moldova

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană de la Chișinău, Cristina Gherasimov, a discutat perspectivele aderării la UE în cadrul primei vizite oficiale la Bruxelles


Cristina Gherasimov, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, a făcut declarații importante în cadrul primei sale vizite oficiale la Bruxelles

În timpul întâlnirilor cu oficiali de rang înalt și prieteni ai țării, Gherasimov a discutat despre procesul de negocieri și acțiunile planificate pentru acest an.

426724010 704017921888878 371773302117336776 n - News Moldova

Printre personalitățile importante cu care s-a întâlnit se numără Ilze Juhansone, secretarul general a Comisiei Europene, Therese Blanchet, secretarul general a Consiliului European, și alți reprezentanți ai instituțiilor europene. Discuțiile au vizat subiecte cruciale legate de perspectiva aderării la Uniunea Europeană și acțiunile necesare în acest sens.

Un accent deosebit a fost pus pe adoptarea bunelor practici de la alte state, iar Gherasimov s-a întâlnit cu Irena Andrassy, Ambasadorul Croației la UE și membră a echipei de negocieri de aderare a Croației. De asemenea, a discutat cu Drita Abdiu-Halili, negociator-șef adjunct și secretar de stat pentru afacerile UE din Macedonia de Nord, explorând modalități de colaborare pentru accelerarea procesului de aderare.

426113616 704019465222057 6238000252957588937 n - News Moldova

Vizita a inclus și o întâlnire de suflet cu membrii clubului Moldova-UE, format din cetățeni activi ai Republicii Moldova stabiliți la Bruxelles. Împreună, au discutat despre sprijinul pe care aceștia îl pot oferi în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Gherasimov a subliniat importanța susținerii tuturor cetățenilor, fie că sunt în țară sau în diaspora, în atingerea obiectivului național de aderare la UE.

“În cadrul primei vizite oficiale de la Bruxelles, am avut prilejul să mă întâlnesc cu mai mulți oficiali și prieteni ai țării noastre cu care am discutat despre procesul de negocieri și acțiunile pe care trebuie să le întreprindem în acest an.

Printre interlocutorii cu care am avut ocazia să mă întâlnesc se numără Ilze Juhansone, secretara generală a Comisiei Europene, Therese Blanchet, secretara generală a Consiliului European, Michael Siebert, Director General al Departamentului pentru Europa de Est și Asia Centrală, Serviciul European pentru Acțiune Externă, Irena Moozová, șef-adjunct al direcției generale Justiție și Consumatori, Adrienn Kiraly, director în cadrul DG NEAR, Simon Mordue, consilier șef pentru politică externă în cabinetul președintelui Consiliului European, Skander Nasra, consilier diplomatic al prim-ministrului Belgiei, țara care deține și președinția rotativă a Consiliului.
426920321 704025258554811 346430326769979193 n - News Moldova
Deoarece este crucial să adoptăm bunele practici de la alte state, am avut o întâlnire cu Irena Andrassy, Ambasadoarea, Reprezentatul Permanent al Croației la UE și membră a echipei de negocieri de aderare a Croației, și cu Drita Abdiu-Halili, negociator-șef adjunct și secretară de stat pentru afacerile UE din Macedonia de Nord. Am discutat metodele prin care putem colabora pentru a accelera procesul de aderare la Uniunea Europeană.
Mi-am încheiat vizita cu o întâlnire de suflet cu membrii clubului Moldova-UE, din care fac parte cetățeni activi ai țării noastre stabiliți la Bruxelles. Împreună, am purtat discuții despre modul în care aceștia ne pot sprijini în procesul nostru de aderare la UE. În acest obiectiv național, ne bazăm pe suportul tuturor cetățenilor noștri, fie că sunt acasă sau în diaspora”, a precizat viceprim-ministrul pentru integrare europeană de la Chișinău, Cristina Gherasimov.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top