fbpx
Connect with us

22 miliarde de lei au fost investiți de români în titluri de stat în ultimii trei ani

22-miliarde-de-lei-au-fost-investiti-de-romani-in-titluri-de-stat-in-ultimii-trei-ani

Romania

22 miliarde de lei au fost investiți de români în titluri de stat în ultimii trei ani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Marcel Bolos scaled 1 scaled - Moldova Invest

Conform ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, românii au investit în titluri de stat 22 miliarde de lei, din 2020 până în prezent, potrivit unui comunicat emis de Bursa de Valori București (BVB)

Ministerul Finanţelor (MF) continuă emisiunile de titluri de stat pentru populaţie Fidelis şi derulează la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) o nouă ofertă de vânzare, în perioada 27 noiembrie – 15 decembrie.

Aceasta reprezintă a 14-a ofertă de acest gen realizată prin intermediul pieței de capital de către Ministerul Finanțelor, începând cu luna iulie 2020. Prin cele 14 oferte precedente, Ministerul Finanțelor a obținut de la populație un total de 22 miliarde lei (echivalentul a 4,5 miliarde euro).

„Titlurile de stat au fost mereu atractive atât pentru investitorii la început de drum, cât şi pentru cei experimentaţi, în funcţie de strategia lor şi de apetitul de risc. Siguranţa capitalului investit, faptul că titlurile de stat sunt garantate integral de către stat atât din punct de vedere al capitalului, cât şi al dobânzii aferente, au făcut românii să investească din 2020 până acum peste 22 miliarde lei.

Venim cu o nouă ediţie ce oferă condiţii avantajoase, atât pentru titlurile în lei, cât şi pentru cele în euro. În plus, fapul că donatorii de sânge, eroii noştri nevăzuţi, vor beneficia de condiţii speciale, a devenit deja o tradiţie. Astfel, fiecare picătură de sânge devine o monedă de solidaritate, iar titlurile de stat devin simboluri ale generozităţii colective”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, au posibilitatea de a subscrie prin intermediul consorţiului de intermediere sau intermediarii care au semnat angajamentul privind respectarea condiţiilor de derulare a ofertei, a prevederilor prospectului de emisiune şi a tran


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top