fbpx
Connect with us

ANM anunță un nou val de aer rece, temperaturi scăzute și nopți geroase în România

ANM anunță un nou val de aer rece, temperaturi scăzute și nopți geroase în România - News Moldova

Romania

ANM anunță un nou val de aer rece, temperaturi scăzute și nopți geroase în România

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


România este lovită de un nou val de aer rece, caracterizat de temperaturi semnificativ mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această perioadă

Se preconizează că nopțile vor fi reci în zonele joase, iar în timpul zilei se așteaptă să fie mai frig. Cu toate că spre mijlocul săptămânii următoare se anticipă o ușoară creștere a temperaturilor, se prognozează că vor apărea ploi și ninsori în zonele montane și nu numai, conform declarațiilor Elenei Mateescu, directorul ANM.

O masă de aer rece a pătruns în regiunea țării noastre. Astăzi, această masă de aer rece va afecta și zona de sud și sud-est, determinând o perioadă inițială a săptămânii caracterizată de temperaturi mai scăzute decât de obicei. Maximele vor atinge doar 3-4 grade, inclusiv în capitală, iar minimele vor coborî până la -11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Din mijlocul săptămânii, se așteaptă o ușoară creștere a temperaturilor, apropiindu-ne de valorile normale pentru această perioadă, cu maxime între 1 și 8 grade și minime între -5 și 5 grade. Cu toate acestea, începând din mijlocul săptămânii, se prevăd precipitații.

Zona montană va fi afectată de ninsori, în timp ce în zonele joase de relief, precum și în capitală, este posibil să apară precipitații sub formă de ploaie și lopoviță, datorită temperaturilor scăzute care vor favoriza acest scenariu. Acest context este determinat și de formarea unui nou ciclon în regiunea Mediteranei.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Elena Mateescu de la ANM a oferit o perspectivă asupra vremii pentru perioada Crăciunului și Revelionului. Datele pentru 18-25 decembrie, săptămâna Crăciunului, indică temperaturi apropiate de normale. În contrast, între 25 decembrie și 1 ianuarie, se așteaptă temperaturi ușor mai ridicate decât media obișnuită pentru acea perioadă.

Este important de menționat că aceste prognoze pot suferi modificări, având în vedere dinamica atmosferică obișnuită și variabilitatea sinoptică. În trecut, am fost martorii unor schimbări notabile de la o zi la alta, inclusiv perioade extrem de calde sau reci, în care temperaturile au fluctuat semnificativ, de exemplu, de la 20 de grade la 2-3 grade Celsius în doar 24 de ore.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top