fbpx
Connect with us

Ce au obținut fermierii în urma negocierilor cu Ministerul Agriculturii?

ce-au-obtinut-fermierii-in-urma-negocierilor-cu-ministerul-agriculturii?

Romania

Ce au obținut fermierii în urma negocierilor cu Ministerul Agriculturii?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


http gandul.ro wp content uploads 2024 01 a4779c0fe2cb4962fd8613c34370bc8a XL - Moldova Invest

După discuțiile desfășurate astăzi cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, crescătorii de animale au obținut angajamentul de a primi un sprijin financiar de 100 de euro pentru fiecare cap de animal, în timp ce pentru porumbul siloz se va acorda o subvenție de 360 de euro pe hectar. În plus, agricultorii din Delta Dunării ar putea beneficia de plăți directe în valoare de 600 de euro pentru fiecare hectar de stuf, iar pentru cooperative s-a promis extinderea perioadei în care acestea pot beneficia de scutirea de impozit pe profit. Negocierile vor continua prin intermediul grupurilor de lucru

Anul acesta, crescătorii de vaci de carne vor beneficia de un sprijin financiar de 100 de euro pe cap de animal, conform sistemului de finanțare pus în aplicare de Uniunea Europeană pentru susținerea statelor afectate de conflictul din Ucraina, conform anunțului făcut astăzi de ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

În plus, ministrul a declarat intenția de a aduce modificări la Planul Național Strategic, astfel încât să permită acordarea unei subvenții directe de 360 de euro pe hectar pentru porumbul siloz, înregistrând astfel o creștere de 160 de euro la nivelul subvenției acordate acestui tip de cultură.

De asemenea, s-a ajuns la un acord în privința cererii fermierilor de a găsi o soluție pentru alocarea Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) în ceea ce privește animalele existente la o dată de referință din 2024, o schimbare față de practica actuală conform normelor europene în vigoare, care se raportează la date din trecut. De exemplu, în prezent, data de referință este 30 ianuarie 2018, iar aceasta ar trebui utilizată până în 2027.

În final, s-a convenit asupra modificării Legii nr. 204


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top