fbpx
Connect with us

Cei mai importanți constructori din România vizează lucrările de infrastructură în preajma anului electoral 2024

cei-mai-importanti-constructori-din-romania-vizeaza-lucrarile-de-infrastructura-in-preajma-anului-electoral-2024

Romania

Cei mai importanți constructori din România vizează lucrările de infrastructură în preajma anului electoral 2024

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


WhatsApp Image 2023 10 24 at 09.07.46 - Moldova Invest

Potrivit sondajului realizat de IBC Focus în rândul celor mai mari 100 de companii din domeniul construcțiilor, piața proiectelor de infrastructură din România va înregistra o creștere în următoarele luni

Constructorii din România observă o scădere în investițiile destinate construirii de spații de birouri. Aceste concluzii sunt parte a analizei incluse în studiul anual “TOP 100 Antreprenori Generali în Construcții”, realizat de IBC Focus de peste 15 ani. Compania de consultanță a intervievat cei mai influenți 100 de constructori, selectați în funcție de cifra de afaceri, pentru a identifica cele mai promițătoare trei segmente de piață care se anticipează că vor înregistra o creștere în următoarele 12 luni.

Conform sondajului, rezultatele indică în primul rând un optimism în rândul marilor constructori cu privire la perspectivele pe termen scurt: 60% dintre aceștia anticipează o creștere a volumului de afaceri.

Potrivit sursei IBC Focus, marile companii din domeniul construcțiilor au identificat principalele provocări cu care se confruntă piața în prezent. Acestea includ creșterea costurilor cu forța de muncă și materialele. De asemenea, se observă că aceste creșteri au afectat atât constructorii, cât și clienții acestora.

În plus, analiza indică că marile companii de construcții se orientează către proiecte cu finanțare publică, cu un accent deosebit pe infrastructură. Aproximativ 85% dintre respondenți consideră că infrastructura va fi unul dintre domeniile cu cel mai mare interes în următoarele luni, urmată de sectoarele utilități și industrial, care se află la egalitate.

Pe de altă parte, investițiile în dezvoltarea de noi spații de birouri moderne par să fi înregistrat o scădere semnificativă, fiind comparate cu o “hibernare totală”. În București, cel mai mare oraș al țării, se remarcă o preferință pentru prelungirea contractelor în clădirile existente, comparativ cu închirierea de spații noi.

cladiri birouri 1658080044 - Moldova Invest

Având în vedere că anul următor este unul electoral, iar companiile de construcții manifestă un interes crescut pentru proiectele publice, sondajul a investigat perspectiva acestora cu privire la influența contextului electoral asupra investițiilor publice. Rezultatele arată că opt din zece constructori (79,21%) anticipează o creștere a investițiilor publice în viitorul apropiat. Cu toate acestea, doar 28% dintre aceștia prognozează o creștere semnificativă, în timp ce 20% consideră că anul electoral nu va avea un impact major asupra investițiilor publice, conform declarațiilor lui Andrei Spătaru, CEO IBC Focus.

Majoritatea companiilor de construcții intenționează să facă noi angajări

În sectorul Construcțiilor, piața muncii reflectă un optimis


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top