fbpx
Connect with us

CFR Călători va achiziționa 20 de trenuri de la compania poloneză Pesa cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

cfr-calatori-va-achizitiona-20-de-trenuri-de-la-compania-poloneza-pesa-cu-fonduri-din-planul-national-de-redresare-si-rezilienta-(pnrr)

Romania

CFR Călători va achiziționa 20 de trenuri de la compania poloneză Pesa cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


pesa tren scaled - Moldova Invest

Ministerul Transporturilor, în colaborare cu Autoritatea pentru Reformă Feroviară, se pregătește să semneze un contract crucial cu producătorul polonez PESA în data de 19 decembrie. Acest contract vizează achiziționarea a 20 de trenuri electrice noi, iar suma cuprinsă în acest acord se situează între 1,2 și 2,3 miliarde de lei, bani proveniți din PNRR. De asemenea, în aceeași zi vor fi semnate și alte contracte pentru modernizarea a 55 de locomotive și 139 de vagoane la CFR Călători

Pentru Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), aceasta reprezintă a doua achiziție de material rulant nou, după ce primul contract a fost încheiat cu Alstom, companie care a livrat prima ramă electrică dintr-o comandă de 37 de trenuri la începutul lunii.

image 2023 09 14 26533587 0 tren pesa - Moldova Invest

PESA, producătorul polonez, a câștigat licitația organizată de ARF pentru încă 20 de trenuri electrice de lung parcurs la data de 14 septembrie. Această achiziție este finanțată prin PNRR. Contractul pentru cel puțin 20 de unități are o valoare estimată între 1,2 și 2,3 miliarde de lei. Pentru o perioadă de mentenanță de 15 ani, contractul este evaluat la 240 de milioane de euro, iar suma se ridică la aproape jumătate de miliard de euro dacă se dublează durata mentenanței la 30 de ani și se adaugă încă 9 unități de trenuri. Alstom a prezentat, de asemenea, o ofertă pentru acest contract. Ambele companii au licitat și pentru achiziția a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs, iar procedu


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top