fbpx
Connect with us

Comisia Europeană a premiat mai multe proiecte românești, în cadrul competiției Noul Bauhaus European

Comisia Europeană a premiat mai multe proiecte românești, în cadrul competiției Noul Bauhaus European - News Moldova

Romania

Comisia Europeană a premiat mai multe proiecte românești, în cadrul competiției Noul Bauhaus European

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Proiectele premiate de Comisia Europeană în competiția Noul Bauhaus European reprezintă o varietate de inițiative inovatoare și durabile, care își propun să transforme spațiile noastre de trai în locuri frumoase, incluzive și ecologice.

Printre acestea se numără grădinile comunitare și de pe acoperișuri, spațiile de întâlnire și refugiu, precum și proiectul unei „păduri-parc” din România, situată la Cluj.

Una dintre inițiativele premiate este proiectul Pădurea-Parc Făget, situată în municipiul Cluj-Napoca din România. Acesta reprezintă un model de parc periurban, dezvoltat în cea mai mare zonă plantată din apropierea orașului, având ca obiectiv co-proiectarea și pilotarea unui plan integrat de gestionare multiutilizare. Proiectul implică colaborarea între diverse entități locale și universitare pentru a armoniza utilizările diferite ale parcului și pentru a conserva biodiversitatea.

Un alt proiect premiat este SET Amsterdam din Olanda, care transformă un spațiu public într-o grădină și un centru comunitar de permacultură. Această inițiativă are ca scop conectarea comunităților intergeneraționale din diverse medii socio-culturale și reînvierea sentimentului de apartenență în cadrul comunității locale.

În Spania, proiectul Grădinile de pe acoperiș promovează incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin horticultură. Aceste grădini urbane instalate pe acoperișurile clădirilor municipale oferă un mediu propice pentru îmbunătățirea calității vieții utilizatorilor și promovează agricultura urbană, contribuind astfel la reducerea excluziunii sociale.

În ceea ce privește reconectarea cu natura, proiectul Nad Dzherelom din Ucraina vizează refacerea unei zone naturale abandonate pentru integrarea socială a comunității locale și a persoanelor strămutate în interiorul țării, păstrând în același timp echilibrul ecologic și biodiversitatea.

Aceste proiecte, împreună cu altele, reflectă angajamentul Comisiei Europene și al participanților în cadrul competiției Noul Bauhaus European de a crea soluții inovatoare și sustenabile pentru transformarea spațiilor noastre de locuit și îmbunătățirea calității vieții în comunitățile noastre.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top