fbpx
Connect with us

Liderii PNL au luat în calcul ieșirea de la guvernare. Câțu:”Nu comasarea ar trebui să ne scoată de la guvernare, ar trebui să ne scoată faptul că facem rău românilor, să ne uităm ce s-a întâmplat cu prețurile, cu taxele”

Liderii PNL au luat în calcul ieșirea de la guvernare. Câțu:”Nu comasarea ar trebui să ne scoată de la guvernare, ar trebui să ne scoată faptul că facem rău românilor, să ne uităm ce s-a întâmplat cu prețurile, cu taxele” - News Moldova

Romania

Liderii PNL au luat în calcul ieșirea de la guvernare. Câțu:”Nu comasarea ar trebui să ne scoată de la guvernare, ar trebui să ne scoată faptul că facem rău românilor, să ne uităm ce s-a întâmplat cu prețurile, cu taxele”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În cadrul ședinței PNL se discută despre posibila rupere a Coaliției. După eșecul negocierilor cu PSD pentru comasarea alegerilor din primăvară, liberalii sunt obligați să își revizuiască strategiile electorale

Această dezbatere are loc într-un context în care PNL a decis să amâne ședința Consiliului Național, programată inițial pentru acest weekend, tocmai pentru a valida un plan electoral. Florin Cîțu a fost ferm împotriva amânării discuțiilor din forul de conducere extins al partidului, în scopul de a decide dacă continuă colaborarea cu PSD. Nicolae Ciucă a indicat că la ședința Coaliției de vineri s-ar putea să nu se ajungă la o decizie pe comasare.

Vasile Blaga subliniază necesitatea amânării Consiliului: “Este crucial să o facem. Este clară situația: albă sau neagră. Se rupe hamul ori moare calul. Am trecut prin asta și am avut întotdeauna succes.”

Florin Cîțu insista pentru desfășurarea Consiliului Național: “Trebuie să avem Consiliu Național, fiindcă am tot amânat. Cel puțin știm dacă mai stăm în coaliție sau nu.

Nicolae Ciucă menționează că se așteaptă să vadă evoluția negocierilor vineri: “Vom evalua din nou vineri cum decurg negocierile. Există șanse să nu se ajungă la o concluzie.

Florin Cîțu, fost președinte al PNL, argumentează: “Această coaliție a expirat când au introdus taxe care afectează românii și economia. Nu ne prezentăm la alegeri cu sloganul «Noi am dorit comasarea». Nu comasarea ar trebui să ne scoată de la guvernare, ci faptul că aducem prejudicii românilor, trebuie să privim ce s-a întâmplat cu prețurile și taxele.

Întrebat despre o posibilă alianță cu PSD pentru o majoritate politică comună din 2025, Florin Cîțu a spus că „nu trebuie să existe această majoritate. Românii au votat dreapta în 2020, PNL trebuie să revină pe această poziție și să se distanțeze de PSD pentru a câștiga.”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top