fbpx
Connect with us

Ministrul Rafila, reacție în scandalul achiziției de vaccinuri în pandemie: ”Eu nu am de reproşat nimănui nimic”

Ministrul Rafila, reacție în scandalul achiziției de vaccinuri în pandemie: ”Eu nu am de reproşat nimănui nimic” - News Moldova

Romania

Ministrul Rafila, reacție în scandalul achiziției de vaccinuri în pandemie: ”Eu nu am de reproşat nimănui nimic”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat luni, 27 noiembrie, că în ceea ce privește dosarul achiziției de vaccinuri în timpul pandemiei, România nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale cu UE

Așadar, România a încheiat obligații contractuale pentru 80 de milioane de doze și a achiziționat 35 de milioane de doze, cu o valoare de 2,5 miliarde de lei. Din acestea, 10 milioane de doze au expirat și au fost fie distruse, fie sunt în proces de distrugere.

„În total, România a contractat, a stabilit obligaţii contractuale de 80 de milioane de doze, am luat 35 de milioane în valoare de 2,5 miliarde de lei, din cele 35 de milioane care au fost luate, 10 milioane au expirat au fost distruse sau sunt în curs de distrugere”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă are ceva de reproşat oamenilor care s-au ocupat de acest lucru, Rafila a precizat: „Eu nu am de reproşat nimănui nimic, nu facem decât să ne facem datoria, punem la dispoziţia organelor de cercetare penală toate documentele care există la Ministerul Sănătăţii”.

Fostul premier Florin CÎȚU și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în vizorul DNA în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-COVID

„Cred că orice fel de comentarii, până la finalizarea anchetei penale, sunt de prisos”, a mai afirmat el.

Joi, 23 noiembrie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut Senatului și Președinției ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, ambii fiind membri ai partidului USR în momentul săvârșirii faptelor.

Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în legătură cu achizițiile de vaccinuri în timpul pandemiei, prejudiciul estimat depășind un miliard de euro.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top