fbpx
Connect with us

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că guvernul a aprobat deblocarea a 7600 de posturi din spitale

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că guvernul a aprobat deblocarea a 7600 de posturi din spitale - News Moldova

Romania

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că guvernul a aprobat deblocarea a 7600 de posturi din spitale

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, că Guvernul a aprobat două memorandumuri pentru deschiderea a peste 7.600 de posturi în spitale

Unul dintre memorandumuri, propus de Ministerul Sănătății, vizează spitalele subordonate acestui minister, în timp ce celălalt, propus de Ministerul Dezvoltării, se referă la spitalele aflate sub autoritatea autorităților locale.

Rafila a informat că au fost aprobate peste 2.500 de posturi de medic în spitalele din România și că toate cererile pentru aceste poziții au fost acceptate. De asemenea, au fost deschise 365 de posturi prin concurs la serviciile de ambulanță. Toate posturile de medic solicitate au fost deblocate, iar jumătate din posturile de asistent medical și 30% din celelalte posturi au fost aprobate.

Ministrul Sănătății a subliniat că decizia Guvernului a fost luată în considerarea limitelor bugetare actuale și a îndemnat unitățile medicale să înceapă imediat procedurile pentru ocuparea acestor posturi. El a explicat că nu este necesar să se aștepte 6 luni, ci procedurile pot fi demarate în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

În contextul în care unele spitale se confruntă cu deficit de personal în categoriile de asistenți și infirmieri, ministrul Rafila a justificat decizia, menționând că Guvernul a luat cea mai bună decizie în raport cu situația actuală. Totodată, a încurajat spitalele să inițieze procedurile de concurs pentru ocuparea posturilor vacante.

Rafila a informat că, în funcție de necesități, vor fi aprobate noi memorandumuri. De asemenea, a anunțat că, începând cu 1 ianuarie, posturile vacante în spitale pot fi imediat scoase la concurs fără a mai necesita aprobarea unui memorandum.

Această decizie a Guvernului vine în urma solicitărilor repetate ale Administrației Spitalelor București, managerilor de spitale și medicilor, care au atras atenția asupra crizei acute de personal în sistemul medical.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top