fbpx
Connect with us

Temperaturile din România, mai SCĂZUTE decât cele din Laponia. Cât va mai persista episodul de iarnă severă

Temperaturile din România, mai SCĂZUTE decât cele din Laponia. Cât va mai persista episodul de iarnă severă - News Moldova

Romania

Temperaturile din România, mai SCĂZUTE decât cele din Laponia. Cât va mai persista episodul de iarnă severă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Noaptea trecută a fost cea mai rece din această iarnă, cu temperaturi minime de 19 grade Celsius, potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu

În timp ce în Rovaniemi, Laponia, temperatura a atins 3 grade Celsius după amiază, în Brașov, de exemplu, au fost înregistrate minus 3 grade Celsius. Conform declarațiilor Elenei Mateescu, directorul ANM, se preconizează că vremea friguroasă va persista până la mijlocul lunii ianuarie, cel puțin.

„Este o situație normală pentru data din calendar. Ce este semnificativ este schimbul de la o masă de aer cald la o masă de aer foarte rece. Masa de aer cald a dominat în luna decembrie și chiar până în 7 ianuarie în țara noastră, astfel că de la temperaturi de plus 17-20 de grade Celsius am trecut la temperaturi cu mult minus, până la minus 19 grade în această dimineață la Negrești, fiind cea mai rece noapte din această iarnă, cu minus 6-8 grade în Capitală”, a precizat Elena Mateescu.

Vremea rece se va menține, în special în zona estică, centrală și nordică a țării, cu încă o noapte prevăzută a fi geroasă, având minime între minus 14-15 grade. În timpul zilei, temperaturile vor persista sub zero grade în mare parte din țară.

În continuare, se așteaptă o vreme rece și mâine, cu maxime între minus 4 grade și maxim 5-6 grade în sud. Minimele pentru noaptea de joi spre vineri vor rămâne negative, variind între minus 11 grade și minus 1 grad, cu posibilitatea de temperaturi mai scăzute în depresiuni.

Pot apărea ninsori slabe, în special în nord, centru și est, împreună cu rafale de vânt pe creste. Sfârșitul săptămânii va aduce o nouă scădere a temperaturilor, cu minime prognozate să atingă până la minus 13-16 grade sâmbătă dimineața și minus 12-15 grade duminică dimineața.

Această perioadă este propice pentru astfel de episoade reci. Este important să fim conștienți de variațiile semnificative între perioadele calde și răcirea bruscă a vremii. Cel puțin până la mijlocul lunii, se așteaptă nopți și dimineți extrem de reci, cu maxime diurne în mare parte a țării rămânând sub zero grade.

Totuși, spre sfârșitul săptămânii viitoare, este posibil să observăm temperaturi mai ridicate, de până la 9-10 grade în zona de sud-est a țării.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top