fbpx
Connect with us

Uniunea Europeană a oficializat intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim

din-martie-2024,-romania-va-adera-la-zona-schengen-cu-frontierele-aeriene-si-maritime.-romania,-austria-si-bulgaria-au-incheiat-un-acord-politic-in-acest-sens

Romania

Uniunea Europeană a oficializat intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Uniunea Europeană a emis decizia de admitere a României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Potrivit acesteia, începând cu 31 martie 2024, controalele la frontierele aeriene și maritime interne între Bulgaria și România vor fi eliminate. Dispozițiile Schengen vor fi aplicate ambelor țări în relație una cu cealaltă și în interacțiunea lor cu celelalte state membre ale spațiului de liberă circulație

Uniunea Europeană a oficializat intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim - News Moldova

În ciuda acestei decizii, negocierile pentru aderarea completă a celor două țări la zona de liberă circulație vor continua, cu excepția Austriei care își menține opoziția prin veto.

Documentul publicat conține trei articole și stipulează că Consiliul va depune eforturi pentru a lua o decizie de eliminare a controalelor la frontierele terestre interne, fără a specifica o dată precisă pentru aceasta.

Decizia subliniază că, din rațiuni tehnice și operaționale, se consideră oportun să fie eliminate mai întâi controalele la frontierele aeriene și maritime interne, cât mai curând posibil în cursul anului 2024, conform informațiilor furnizate de Rador Radio România.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top