fbpx
Connect with us

17 percheziții în Suceava și Botoșani într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism

17 percheziții în Suceava și Botoșani într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism - News Moldova

Suceava

17 percheziții în Suceava și Botoșani într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Două minore în vârstă de doar 15 ani și două tinere au căzut victime traficanților și proxeneților. Aceste persoane au fost ridicate de polițiști și duse la audieri.

Miercuri, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 17 percheziții domiciliare în județele Botoșani și Suceava, în cadrul unui dosar penal referitor la trafic de persoane și proxenetism.

Potrivit probelor administrate, în perioada decembrie 2022 – decembrie 2023, mai multe persoane ar fi recrutat două minore de 15 ani, profitând de vulnerabilitatea acestora și inducându-le sentimente de iubire. Ulterior, prin constrângere psihică, le-ar fi transportat și adăpostit în diverse locuințe din județele Suceava și Botoșani, exploatându-le sexual prin practicarea prostituției. De asemenea, investigațiile au dezvăluit că în perioada august 2023 – martie 2024, aceleași persoane ar fi recrutat și două tinere majore, pe care le-ar fi transportat și adăpostit în locuințe închiriate, exploatându-le sexual și obligându-le să se prostitueze.

Suspecții ar fi monitorizat constant victimele, minore și majore, și ar fi identificat clienți prin intermediul anunțurilor online. Câștigurile obținute din activitățile ilegale erau aproape în întregime însușite de către persoanele investigate. Audierile vor avea loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.

Suportul specializat a fost furnizat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Această acțiune a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Brigăzii Mobile a Jandarmeriei „Alexandru cel Bun” Bacău.

Este important de menționat că, pe tot parcursul procesului penal, persoanele investigate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top