Connect with us

2 unități de învățământ din BROȘTENI, Suceava vor intra într-un AMPLU proces de REABILITARE și MODERNIZARE

Suceava

2 unități de învățământ din BROȘTENI, Suceava vor intra într-un AMPLU proces de REABILITARE și MODERNIZARE

Grădinița cu program normal 2 și  Școala I-VIII „Ion Teodorescu” din Cotîrgași, Broșteni vor avea o față nouă în cel mai scurt timp

Două unități de învățământ preșcolar și gimnazial din satul Cotîrgași, orașul Broșteni, județul Suceava vor intra într-un amplu proces de modernizare și reabilitare. În acest sens, Primăria orașului Broșteni a scos la licitație lucrările de execuție pentru cele două obiective de investiții.

Pe data de 15 ianuarie 2021 au fost scoase la licitație lucrările de execuție, iar la sfârșitul lunii martie a fost desemnat câștigătorul. Lucrările au fost scoase la licitație pe 2 loturi:  Lotul 1- Grădinița cu program normal 2 și  Lotul 2 – Școala I-VIII „Ion Teodorescu”.

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), firma câștigătoare care se va ocupa de reabilitarea și modernizarea grădiniței este LCS IDEAL TOP CONSTRUCT, cu sediul social în CONSTANȚA. Firma care se va ocupa de reabilitarea și modernizarea școlii este din Suceava, respectiv Dorna Arini. Este vorba de SC BUCOVINA PRUSZYNSKI SRL.

Alexandru HURJUI: „Condițiile din școli și din grădinițe trebuie să fie la standarde europene”

„Îmi doresc ca în cel mai scurt timp viața noastră să reintre în normal, iar condițiile din școli și din grădinițe să fie la standarde europene. Copiii noștri merită tot ce este mai bun, merită să învețe în școli moderne și să aibă toate beneficiile pe care copiii din alte orașe le au de multă vreme.

Împreună cu constructorii, care au câștigat licitațiile de reabilitare a celor două școli, vom găsi soluții pentru ca activitatea educațională a copiilor să nu fie afectată în perioada în care se desfășoară aceste lucrări și nici siguranța micuților să nu fie pusă în pericol, după ce vor reveni din vacanță”, a declarat primarul orașului Broșteni, Alexandru HURJUI.

Peste 1.000.000 de lei pentru reabilitarea și modernizarea celor două unități de invățământ

Fără TVA, cele două obiective de investiții ajung la suma de 1.081.224,95 lei. Defalcat, lucrările la grădiniță însumează 523.045,18 lei, iar la școală 558,179.77 lei. 

Potrivit Caietului de Sarcini, atât reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu program normal 2 cât și reabilitarea și modernizarea  Școlii  I-VIII „ Ion Teodorescu” cuprind aceleași tipuri de lucrări, respectiv: demolări și desființări; sapaturi; lucrări de rezistență și structură; lucrări de finisaje interioare; lucrări de finisaje exterioare; amenajări exterioare; racordarea la utilități (alimentare cu apa, ape uzate menajere către camine și către fosa septică, alimentare cu energie electrică, instalatii termice).

5 unități de învățământ în proces de modernizare

Potrivit edilului, la momentul actual, cinci unități de învățământ sunt în proces de modernizare, iar corpurile A și B ale Liceului Tehnologic Nicolae Nanu din Broșteni urmează și ele să intre în modernizare.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top