fbpx
Connect with us

33 percheziții în Suceava și în țară. Grupare formată din ucraineni și români, implicată în contrabandă cu țigări

1695271983193 14877 S4 - News Moldova

Suceava

33 percheziții în Suceava și în țară. Grupare formată din ucraineni și români, implicată în contrabandă cu țigări


33 percheziții au fost efectuate în județul Suceava și în alte județe ale țării, vizând o grupare formată din ucraineni și români, bănuiți de implicare în contrabanda cu țigări

Aceste țigări erau introduse în țară prin intermediul unor companii ucrainene, fiind camuflate în transporturi de bomboane și alte produse dulci, și trecute prin punctele de frontieră din județele Suceava și Tulcea. Polițiștii au reușit să surprindă infractorii în flagrant și să confiște un total de 10 milioane de țigarete de contrabandă.

Joi dimineață, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și Direcției de Investigare a Infracţiunilor Economice din cadrul Poliției Române, sprijiniți de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, au desfășurat 33 de percheziții domiciliare în județele Suceava, Hunedoara, Maramureș, Teleorman, Dolj și Timiș, într-un caz care vizează infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă, contrabandă asimilată și spălare a banilor, potrivit informațiilor furnizate de Agerpres.

News Moldova îți recomandă și ...   Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava organizează o serie de evenimente culturale cu prilejul Zilei BUCOVINEI

Potrivit informațiilor, gruparea de criminalitate organizată transfrontalieră, formată din ucraineni și români, s-a constituit la sfârșitul anului 2022 și avea ca principal scop contrabanda cu produse accizabile, în special țigări, atât în România, cât și în Uniunea Europeană.

Mărfurile erau procurate din Ucraina și Republica Moldova, fiind apoi ascunse în camioanele unor companii de transport controlate de segmentul extern al grupării (cetățeni ucrainieni), care le disimulau printre alte categorii de mărfuri, precum bomboane și dulciuri. După ce ajungeau în România, acestea erau transportate către depozite intermediare deținute de membrii grupării, care se ocupau de comercializarea țigaretelor. Urmau apoi etape de descărcare, reîncărcare în alte vehicule și transport către alți clienți.

News Moldova îți recomandă și ...   Primăria municipiului Vatra Dornei a demarat proiectul de EXTINDERE a sistemului de CANALIZARE și de alimentare cu APĂ

Țigările au fost aduse în România atât cu titlu de import sub acoperirea altor mărfuri legal transportate către societăți din România, cât și în regim de tranzit către țări din afara spațiului comunitar, prin punctele de trecere a frontierei din județele Suceava și Tulcea.

Segmentul intern al grupului, format din cetățeni români, se ocupa de identificarea și punerea la dispoziție a spațiilor necesare pentru transferul țigărilor din vehiculele de transport și pentru depozitarea temporară în condiții de maximă securitate. De asemenea, se ocupau de găsirea unor clienți cu capacități semnificative de distribuție.

În timpul investigațiilor, au avut loc arestări în flagrant și au fost efectuate percheziții domiciliare, în urma cărora au fost confiscate aproximativ 10 milioane de țigarete provenite din contrabandă.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Ioan Balan: „Absolvenții trebuie sprijiniți să se integreze pe piața muncii!”

Procedurile de audiere vor avea loc la sediul DIICOT – Structura Centrală, se arată în comunicatul emis de sursa citată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române și Autorității Vamale Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top