Connect with us

465.000 euro CHELTUIȚI pentru CONSULTAREA publică a proiectului GROPII de gunoi de la MESTECĂNIȘ

Suceava

465.000 euro CHELTUIȚI pentru CONSULTAREA publică a proiectului GROPII de gunoi de la MESTECĂNIȘ

Recent, judecătorii Curții de Apel Suceava au decis redeschiderea urmăririi penale în dosarul MESTECĂNIȘ

În acest dosar, șefi din Consiliul Județean Suceava și alte instituții au fost reclamați pentru multiple infracțiuni legate de construirea unei gropi de gunoi în vârful pasului Mestecăniș.

Conform activistul civic, Aristide Maxim Samoilă,  care timp de 14 ani a militat împotriva gropii de gunoi de la Mestecăniș, CJ SUCEAVA este reprezentat în dosarul Gropii de gunoi de la MESTECĂNIȘ, de către casa de avocatură a domnului Valeriu STOICA, fostul ministru al Justiţiei, în perioada guvernării 2008-2012.

Doar pentru consultarea populaţiei în cadrul proiectului de mediu în judeţul Suceava au fost alocaţi 465.000 euro. La această valoare, ar fi trebuit să se facă consultare din casă în casă

Prezent în emisiunea „Moldova în Prim Plan”, realizată de News Moldova, activistul de mediu, Aristide Maxim Samoilă a dezvăluit faptul că doar consultarea publică în acest proiect s-a ridicat la valoarea de 465.000 euro.

„Noi, aici în inima Bucovinei unde trebuia să facem turism cu adevărat, să facem agro turism, să ne bucurăm de natură, să ne pomenim cu un teanc de deşeuri în vârf de munte este imperdonabil pentru toţi politicienii. Or, ei s- au ascuns în spatele funcţiilor şi au lucrat pe nevăzute înainte punându ne mereu în faţa faptului împlinit, or, acest lucru justiţia trebuie să-l oprească.

E vorba de 7 milioane de euro, nu se cheltuie banii doar pe construcţia de depozite, mai sunt şi celelalte activităţi adiacente.

Sunt probleme mari pentru că nu au făcut toate platformele pe care au spus că le fac, nu au aprovizionat cu tomberoane, nu au informat cetăţenii. Doar pentru consultarea populaţiei în cadrul proiectului pe judeţ au fost alocaţi 465.000 euro, trebuiau practic să facă consultare din casă în casă. Au făcut o astfel de consultare când studiul de caz nu era nici măcar aprobat. Pentru a-şi apăra fărădelegile, Consiliul Judeţean a angajat casa de avocatură a domnului Valeriu Stoica, fiind alocaţi în acest sens peste 57.ooo lei”, a conchis Aristide Maxim SAMOILĂ. 

Aristide Maxim Samoilă consideră că, din cauza incompetenței și a relei voințe manifestate de către autoritățile locale, cetățenii din zona Mestecăniș, dar și imaginea Bucovinei au foarte mult de suferit

„Noi cetăţenii acestei zone şi nu numai, toţi cei care vor trece prin această zonă, suntem condamnaţi să „beneficiem” de răul făcut de incompetenţa şi reaua voinţă a autorităţilor publice. Vreau să subliniez foarte clar că s-au constituit într-o orchestră de a cânta o partitură falsă, folosind minciuna şi traficul de influenţă, de aici derivă de fapt abuzure realizate în înfăptuirea unui obiectiv care în loc să fie benefic a ajuns să fie de râsul lumii.

Eu am numit o cu mulţi ani în urmă şi o numesc în continuare, o pecingine urâtă pe obrazul unei femei frumoase Bucovina. Această groapă de gunoi, respectiv cum a spus şi domnul analist Ştefanovici, un buboi, care trebuie o dată să dispară. În spatele acestui buboi stau multe interese. Noi în România suntem într-o situaţie ingrată în ce priveşte gestionarea deşeurilor şi nu e vorba de gropi ecologice, sunt gropi normale făcute în nişte condiţii mai bune.

De pe o groapă ecologică nu ar trebui să se degaje nici gaze, nici bacterii şi câte şi mai câte, dar pe aceste gropi care sunt tot în aer liber şi de unde nu iese nimic de acolo. Iată groapa ecologică, dar de fapt e un morman mare de tină, de mizerie care distruge aerul şi implicit sănătatea tuturor vieţuitoarelor din zonă”, explică activistul de mediu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top