Connect with us

600 de SUCEVENI vor rămâne ȘOMERI începând cu 30 martie! HS Timber Productions închide fabricile de la RĂDĂUȚI și SIRET

Suceava

600 de SUCEVENI vor rămâne ȘOMERI începând cu 30 martie! HS Timber Productions închide fabricile de la RĂDĂUȚI și SIRET

Anunțul a fost facut marți (18.01 n.r) de către reprezentanții companiei

„Unul dintre principalele motive ale restructurării constă în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil și măsurile restrictive de pe piața lemnului. Achiziția de lemn rotund pe piața din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina și Rusia nu mai sunt disponibile pentru achizițiile de materie primă, din cauza interdicțiilor de export în vigoare în aceste țări”, arată compania.

În fabrica din Rădăuţi, o parte dintre operaţiuni, mai exact cele din fabrica de cherestea, vor fi întrerupte. Producţia de stâlpi şi grinzi din Rădăuţi va rămâne în funcţiune.

“Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret, care în prezent prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuţi, va fi închisă în totalitate. Capacitatea de debitare (tăierea şI rindeluirea lemnului-n.red) a fabricilor de cherestea ale HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30% odată cu aplicarea acestei măsuri, potrivit oficialilor companiei”. Jumătate din producţia fabricilor era exportată, potrivit datelor din 2020.

HS Timber Production declară că investițiile necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condițiile actuale de piață

 „Aproximativ 600 de angajați vor fi afectați de restructurare. Compania face tot posibilul să le ofere cât mai multora dintre ei oportunități de a continua să lucreze în cadrul grupului în România. În celelalte cazuri, se depun eforturi pentru a menține impactul social la un nivel cât mai redus posibil”, au precizat reprezentanții companiei.

 

În România, HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea din Sebeş şi Reci şi o fabrică de panel în  Comăneşti, cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi.

Compania raporta o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de lei în 2020 (494 mil euro), faţă de 1,8 miliarde de lei anul anterior. Compania raporta un profit de 339 milioane de lei în 2020 faţă de 78 mil lei anul anterior, arată mfinante.ro.

HS Timber Group, cu sediul la Viena, îşi are rădăcinile într-o afacere tradiţională de familie din Austria, cu o experienţă de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului. Astăzi, grupul activează preponderent în industria de procesare a lemnului, dar derulează operaţiuni şi în sfera comerţului de cherestea, producţiei de energie regenerabilă şi ca furnizor pentru industria de energie solară.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top