fbpx
Connect with us

773 milioane de lei este bugetul aprobat de Consiliul Județean Suceava pentru 2022

SUCEAVA BUGET - News Moldova

Suceava

773 milioane de lei este bugetul aprobat de Consiliul Județean Suceava pentru 2022


Consiliul Județean Suceava a aprobat bugetul  pentru anul 2022:  773 milioane lei, adică aproximativ 153 de milioane de euro, în creștere față de anul trecut cu peste 20%, este suma alocată

Cea mai mare parte a bugetului pentru anul 2022, adică 392 milioane de lei, va fi alocată pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului, 212 de milioane de lei este alocată pentru Axa rutieră Suceava – Iași, prin Dolhasca, 86 de milioane de lei pentru proiectele derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și 70 de milioane de lei pentru reparații curente și lucrări de întreținere pe timp de iarnă la drumurile județene.

Se va finaliza o serie de drumuri importante, cum ar fi tronsoanele Izvorul Alb – Rarău, Mănăstirea Humorului – Pleșa, Mălini – Slatina, Vulturești – Hârtop, Siret – Frătăuții Noi, Rădăuți – Bilca și Grădinița – Coșna.

Tot anul acesta vor începe lucruri la investiții importate în drumuri, respectiv tronsoanele Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, Humoreni – Bălăceana, precum și la cele pentru care s-au semnat recent contractele, respectiv ultimul tronson din drumul Panaci – Bilbor și drumul Mălini – Borca, acestea asigurând legăturile rutiere cu județenele Harghita, respectiv Neamț.

Și la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vor fi alocate sume mari pentru investiții în sănătate, atât în infrastructură cât și dotarea acestei unități spitalicești.

Vorbim aici despre construcția unui pavilion nou la secția de oncologie, în curtea Spitalului Vechi, cu 20 de paturi pentru bolnavi și paturi pentru aparținători. Sumele alocate vor fui folosite și pentru reabilitarea instalației de apă, reabilitarea circuitului de fluide la spital, realizarea unei stații de clorinare, precum și pentru reabilitarea secției de psihiatrie a Spitalului Județean.

Tot pentru Spitalul Județean se alocă fonduri pentru amenajarea unei săli pentru implantarea de stimulatoare cardiace permanente, precum și pentru achiziționarea de noi dotări cu aparatură medicală modernă.

CJ Suceava va aloca fonduri importante și pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare”, printre investițiile avute în vedere numărându-se finalizarea terminalului 2 pentru pasageri, realizarea documentației pentru un terminal de transport cargo, extinderea parcării, construirea unui drum nou care să facă legătura cu Aeroportul prin cartierul Burdujeni, precum și pentru achiziționarea de echipamente de securitate.

CJ Suceava are în derulare nu mai puțin de 18 proiecte finanțate din fonduri europene, iar în momentul de față se lucrează la pregătirea altor proiecte europene.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top