Connect with us

9 SPITALE din țară primesc 124.000.000 lei pentru COMBATEREA COVID-19. 2.7000.000 lei revin unității medicale din SIRET, Suceava

Suceava

9 SPITALE din țară primesc 124.000.000 lei pentru COMBATEREA COVID-19. 2.7000.000 lei revin unității medicale din SIRET, Suceava

2,7 milioane lei pentru dotarea spitalului din orașul Siret

Pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient la criza actuală, orașul SIRET din Suceava a primit un sprijin financiar din partea statului.Astfel, în perioada imediat următoare UAT Siret va implementa un proiect în valoare de 2,70 milioane lei.

Prin intermediul acestui obiectiv de investiții se va asigura creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate. Unitatea sanitară va fi dotat cu echipamente, dispozitive şi aparatura medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor.

11 contracte de finanţare, în valoare de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele şi centrele sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2

Cel mai mare contract, cu o valoare de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanţat în cadrul POIM, spitalul va achiziţiona aparatură şi dispozitive/echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor şi va putea preveni răspândirea virusul SARS-CoV-2.

Un proiect în valoare de 25,74 milioane lei va asigura fondurile necesare pentru Spitalul Târgu Cărbuneşti din Gorj. Astfel, unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente medicale şi de protecţie, dezinfectanţi.

Tot pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient la criza actuală a fost semnat şi contractul de finanţare care va sprijini activitatea Spitalului Orăşenesc Rupea din Braşov, în valoare de 15,14 milioane lei.

Alte două contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi, respectiv a Spitalului Orăşenesc Huedin din judeţul Cluj. Proiectele vor asigura finanţarea echipamentelor medicale şi de protecţie necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

O sumă de 10,98 milioane lei va permite consolidarea capacităţii Spitalului Municipal Săcele, judeţul Braşov, de a gestiona actuala criză sanitară.

Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din judeţul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei. Finanţarea va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului şi tratamentul bolnavilor.

La final, pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Beclean din judeţul Bistriţa Năsăud s-a acordat o finanţare de 829.900 lei.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top