fbpx
Connect with us

A fost APROBAT Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Pașcani-Suceava, parte din A7

A fost APROBAT Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Pașcani-Suceava, parte din A7 - News Moldova

Suceava

A fost APROBAT Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Pașcani-Suceava, parte din A7

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Economic desfășurate astăzi la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada A7 – tronsonul Pașcani-Suceava

Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a subliniat importanța acestui pas în demersul pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune.

Următorul pas în procesul de aprobare implică avizarea Studiului de Fezabilitate în cadrul comisiei interministeriale și promovarea a două Hotărâri de Guvern. Prima hotărâre va viza aprobarea indicatorilor tehnico-economici, în timp ce a doua se referă la aspectele legate de exproprieri necesare pentru proiect.

„În cursul acestei dimineți la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a avut loc ședința Consiliului Tehnico-Economic (CTE), care a aprobat Studiul de Fezabilitate (SF) pentru Autostrada A7 – tronsonul Pașcani – Suceava. Următorii pași pentru aprobarea SF-ului sunt aprobarea în comisia interministerială și promovarea celor două Hotărâri de Guvern, hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și hotărârea de guvern privind exproprierile.

Așa cum ne-a asigurat și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după aceste etape se va lansa licitația pentru proiectul tehnic și execuție, lucrul care va avea loc anul acesta. CJ Suceava și eu personal ne-am implicat din primul moment, atunci când, la Siret, s-a semnat certificatul de urbanism în prezenta directorului general CNAIR, Mariana Ioniță.
În județul Suceava drumul intră pe la Dolhasca, continuă pe la Liteni, Udești, Fântânele, Verești, Dumbrăveni, ajungând la nodul rutier din apropierea aeroportului Suceava. Proiectul presupune continuarea până la Siret, urmând ca porțiunea de la Suceava până la nodul rutier de la Grănicești să fie la profil de autostradă, iar cea de la Grănicești la Siret să fie drum expres.
Menționăm că și pentru această porțiune exproprierile se vor face la regim de autostradă, urmând ca în perioada următoare, dacă analizele de trafic vor demonstra necesitatea trecerii la regim de autostradă, terenul sa fie pregătit, urmând doar să fie realizată construcția suplimentară.
După cum am mai afirmat, pentru mine este o datorie împlinită. În sfârșit, Bucovina va avea autostradă!”, a precizat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top