fbpx
Connect with us

A fost astfaltat Drumul principal al orașului Vicovu de Sus, de la Vama Vicov până la intersecția de la Vicovu de Jos

A fost astfaltat Drumul principal al orașului Vicovu de Sus, de la Vama Vicov până la intersecția de la Vicovu de Jos - News Moldova

Suceava

A fost astfaltat Drumul principal al orașului Vicovu de Sus, de la Vama Vicov până la intersecția de la Vicovu de Jos


Lucrările Drumului principal al orașului Vicovu de Sus au fost un efort colaborativ între autoritățile locale și naționale, condus de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul orașului, Vasile Iliuț

Gheorghe Flutur a exprimat satisfacția față de progresul realizat în proiectul de modernizare și a subliniat că acesta este doar un pas în direcția îmbunătățirii rețelei de drumuri. El a menționat că modernizarea va continua în viitor, pe traseele spre Rădăuți, Voitinel, Horodnicu de Sus și Marginea, pentru a facilita mobilitatea și dezvoltarea regională.

„Un lucru foarte bun care se întâmplă în aceste zile este că se asfaltează drumul național, 14 km de asfalt turnat din Vama Vicov până la intersecția de la Vicovul de Jos, deci tot orașul Vicovul de Sus, este asfaltat axul, drumul principal. Ne bucurăm că Ministerul Transporturilor, Compania de Autostrăzi au înțeles urgența noastră. Eu am solicitat încă de când s-a deschis punctul de frontieră modernizarea din vamă, pentru că trec foarte multe mașini. Acest lucru acum se întâmplă”, a precizat șeful executivului județean, care a completat că a cerut Companiei de autostrăzi să realizeze sensuri giratorii și să monteze semafoare în mai multe intersecții de pe traseul modernizat, pentru fluidizarea traficului.

Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus, a adăugat că acest proiect a avut un impact semnificativ asupra comunității locale. Drumul modernizat înseamnă nu doar eliminarea gropilor și a necazurilor cauzate de condițiile precare ale drumului anterior, dar și o imagine îmbunătățită a orașului. Acest proiect reprezintă o investiție valoroasă pentru viitor, contribuind la creșterea calității vieții pentru locuitorii din Vicovu de Sus.

„Procesul de modernizare a drumului național va continua de aici spre Rădăuți, pe de o parte, și pe altă parte se merge cu modernizarea spre Voitinel, Horodnicu de Sus, Marginea. Deci pe acest tronson, săptămâna viitoare, vor fi lucrări de modernizeze”,a precizat  Gheorghe Flutur.

„Îi mulțumim domnului președinte Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, pentru această implicare și pentru acest ajutor de care era nevoie în orașul nostru, deoarece drumul era foarte găurit, era spart și au avut loc doar acele peticiri ale asfaltului.

De 20 de ani nu s-a mai turnat  covor asfaltic și uitați-vă că această minune s-a produs chiar acum. Astăzi se marchează acest drum și este un lucru foarte bun.

Cetățenii sunt mulțumiți, deși s-a creat disconfort, nu au fost probleme, ei își asumă acest disconfort și să dea Dumnezeu să fie cât mai multe disconforturi din astea și să beneficiem de așa ceva, că sunt lucruri bune și importante.

Vă mulțumesc tuturor celor de la drumuri naționale București, Iași, Suceava și Consiliului Județean pentru această implicare”, a declarat primarul Vasile Iliuț

Această modernizare a drumului este salutată ca un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere, aducând beneficii imediate pentru comunitate și susținând creșterea economică a regiunii.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top