fbpx
Connect with us

A fost finalizat Heliportul de pe Spitalul Județean Suceava. Flutur: ”Va deveni funcțional imediat ce va primi un aviz de la Ministerul Sănătății”

Suceava

A fost finalizat Heliportul de pe Spitalul Județean Suceava. Flutur: ”Va deveni funcțional imediat ce va primi un aviz de la Ministerul Sănătății”


A fost finalizat Heliportul de pe Spitalul Județean de Urgență ”Sf.Ioan cel Nou” Suceava, o investiție realizată din bugetul Consiliului Județean. Gheorghe Flutur a efectuat astăzi, 12 octombrie 2022, o vizită pe pistă, însoțit de managerul instituței medicale, Alexandru Calancea, de administratorul public al județului Irina Vasilciuc și de vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă

”Este un heliport foarte necesar pentru cazuri de urgență. A fost amenajată aici o suprafață de 1.220 de mp. Este suprafață propriuzi-să de aterizare a elicopterelor dar sunt și spații pentru deservire. S-a prelungit casa lifturilor și avem liftul care de la UPU urcă direct la heliport. E foarte importantă această comunicare directă cu UPU”, a declarat Flutur.

News Moldova îți recomandă și ...   Cel de-al doilea eveniment din cadrul “ROMANIA START-UP REVOLUTION” a avut loc la Suceava

Heliportul dispune de un sistem de balizaj modern

”Intenția noastră este să conectăm Spitalul Județean Suceava și cu alte spitale din țară dar și cu punctele de urgență din județ sau din alte județe pentru că în parelel construim un punct aeromedical la Câmpulung Moldovenesc pe o suprafață de 5.000 de mp. Acolo va fi un hangar și locul unde va fi garat un elicopter SMURD care va rămâne în județul Suceava. Complexitatea intervențiilor de aici de la Spitalul Județean Suceava îl face să fie un spital regional în ultima perioadă. Mulți se adresează și din județele vecine și eu cred că această pistă pentru elicopter va face să fie și mai accesibil spitalul și dacă va fi cazul situațiile complicate de aici să plece mai departe la spitale și mai bine dotate din țară. Este o investiție de care are nevoie”, a completat președintele Consiliului Județean.

News Moldova îți recomandă și ...   Controale ample la un gater din Fundu Moldovei. Amenzi de 16.000 de lei și lemn confiscat de peste 54.000 de lei

Pentru a fi funcțional heliportul, Gheorghe Flutur a subliniat că mai este nevoie de un aviz de la Ministerul Sănătății pentru a prinde în organigramă 6 posturi pentru personalul care va deservi obiectivul.

“Noi am înaintat documentația și așteptăm să primim avizul. Vreau să cred că heliportul va fi foarte repede funcțional”, a mai precizat șeful administrației județene.

 

 


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Forumul economic regional

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top