Connect with us

A inceput DEMOLAREA autogarii TASA. Ce va fi CONSTRUIT in locul autogarii din centrul Sucevei?

Suceava

A inceput DEMOLAREA autogarii TASA. Ce va fi CONSTRUIT in locul autogarii din centrul Sucevei?

Au fost demarate lucrarile de demolare a cladirii autogarii Tasa din centrul Sucevei, cladire care apartinea societății TASA Invest SRL. In locul acesteia va fi construit un ansamblu de locuințe, birouri și spații comerciale. Informatii despre noul proiect rezidential  au fost prezentate de catre News Moldova intr-un articol anterior care poate fi citit aici. Lucrările de demolare sunt executate de SC Robdenis SRL Suceava iar termenul termenul de execuție prevăzut în autorizația de desființare a autogarii emisă de primarie este de 24 luni.

Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul de urbanism aferent inițiat pentru construirea ansamblului rezidențial Ştefan Cel Mare a fost adoptat de Consiliul Local încă de anul trecut.  Ansamblul respectiv va avea trei blocuri turn cu maximum opt etaje, dar și blocuri cu numai trei etaje. Vor fi amenajate spații de parcare auto atât în subteran, cât și suprateran, în total fiind 184 de locuri.

Noul ansamblu rezidențial va fi construit respectând arhitectura zonei și va aduce o notă de modernitate centrului Sucevei. Proiectul va fi dezvoltat pe o suprafață totală de 17.145 mp, din care 9.829 mp reprezintă terenuri proprietăți private, iar diferența reprezintă suprafața aferentă drumurilor și amenajărilor pentru circulația publică. După finalizare, vor fi date în folosință, 125 de apartamente şi aproximativ 4.400 mp de spații comerciale.

Noul sediu al autogării va fi pe pe strada Traian Vuia, lângă actualul sediul TPL. Clădirea în care a funcționat Carpatica Asig va fi modernizată și va fi transformată conform celor mai actuale cerințe. Locația va dispune de spații pentru servicii de alimentație publică, spații pentru agențiile de turism, stații de taxi, precum și stații pentru transportul public local.

autogara sv 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top