fbpx
Connect with us

Accident grav de motocicletă, provocat de un sucevean sub influența alcoolului. Fiul său de doar 4 ani a fost rănit

Accident grav de motocicletă, provocat de un sucevean sub influența alcoolului. Fiul său de doar 4 ani a fost rănit - News Moldova

Suceava

Accident grav de motocicletă, provocat de un sucevean sub influența alcoolului. Fiul său de doar 4 ani a fost rănit

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Pe 1 septembrie 2023, în jurul orei 22:00, S. Daniel, un bărbat de 28 de ani din Rădăuți, conducea o motocicletă care nu era înregistrată legal, iar în spatele lui se afla fiul său minor în vârstă de 4 ani

Pe strada 22 Decembrie, din cauza consumului de alcool, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. Copilul a suferit răni în urma acestui incident, deoarece nu purta cască de protecție, și a fost transportat la Spitalul Rădăuți. La fața locului, șoferul motocicletei a fost testat cu un aparat etilometru, rezultatul indicând o concentrație de 1,23 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a constatat că bărbatul de 28 de ani nu deținea un permis de conducere valabil pentru categoria de vehicule corespunzătoare celei din care făcea parte motocicleta pe care o conducea, adică categoria A1. Acesta a fost apoi dus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii dacă se afla sub influența substanțelor psihoactive.

În urma acestor evenimente, s-a deschis un dosar de urmărire penală pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și vătămare corporală din culpă.

Conform Buletinului de Analiză Toxicologică emis de Serviciul de Medicină Legală Suceava, rezultatele arată că la momentul producerii accidentului, S. Daniel avea o concentrație de 2,65 g/l alcool pur în sânge (prima probă la orele 21:55) și 2,54 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, este important de menționat că bărbatul a fost testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând prezența cannabisului, dar rezultatele analizei de sânge pentru consumul de droguri nu au fost încă disponibile.

Datorită gravității acuzațiilor aduse lui S. Daniel, care a condus motocicleta pe drumurile publice fără a deține un permis de conducere corespunzător categoriei vehiculului și cu o concentrație foarte mare de alcool în sânge, ceea ce a dus la producerea unui accident rutier în care copilul său în vârstă de 4 ani a fost rănit, punând astfel în pericol viețile acestuia, a fiului său și a altor persoane, s-a dispus reținerea sa pentru 24 de ore. Ulterior, acesta urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea unei măsuri preventive.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top