fbpx
Connect with us

Acordul de mediu pentru A7 Pașcani-Suceava va fi obținut în primăvara acestui an

Acordul de mediu pentru A7 Pașcani-Suceava va fi obținut în primăvara acestui an - News Moldova

Suceava

Acordul de mediu pentru A7 Pașcani-Suceava va fi obținut în primăvara acestui an

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


S-au finalizat măsurătorile în teren pentru tronsonul de autostradă A7 de la Pașcani la Suceava. În acest context, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a întreprins demersurile cu privire la acordul de mediu

Acesta este necesar și prevăzut, de altfel, în certificatul de urbanism care este emis în aceste situații și în lipsa acestuia nu poate fi pus în aplicare niciun proiect de investiții.

Recent, ANPM a emis o decizie de încadrare în care precizează că proiectul se supune evaluării impactului asupra mediului (aspect cât se poate de predictibil), evaluării adecvate și evaluării impactului asupra corpurilor de apă.

Din anunțul cu privire la decizia de încadrare,reiese că un memoriu a fost transmis iar urmare a unei analize de amănunt s-a luat decizia evaluării impactului asupra mediului, caz în care s-a considerat necesară realizarea unui Raport privind impactul asupra mediului (RIM) și faptul că s-a cerut un studiu de evaluare adecvată arată că proiectul poate afecta semnificativ ariile naturale protejate.

De asemenea, proiectul autostrăzii A7 pe tronsonul de la Pașcani la Suceava ar putea avea un impact semnificativ cu privire la cursurile de apă și de aceea s-a cerut evaluarea impactului asupra cursurilor de apă. Din faptul că nu s-a făcut trimitere la elaborarea raportului de securitate rezultă că proiectul nu implică substanțe periculoase în cantități ce depășesc anumite praguri/cote.

Solicitarea unui acord de mediu nu se poate face este imposibilă în condițiile în care documentația este gata, la nivel de studiu de fezabilitate.

Tronsonul din A7 de la Pașcani la Suceava se întinde pe teritoriul unor unități administrativ teritoriale din trei județe – Botoșani, Iași și Suceava – iar proiectul este dezvoltat de o entitate cu sediul la nivel central și de aceea s-au făcut demersurile cu privire la obținerea avizului de mediu la sediul central al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, răspunsul cu privire la decizia etapei de încadrare fiind transmis de instituția cu sediul în Splaiului Independenței nr. 294 din sectorul 6 al capitalei, notează Obiectiv de Suceava.

Eventuale observații mai pot fi depuse până pe data de 10 februarie la sediul central al ANPM. După această dată este așteptată realizarea și depunerea RIM și a celorlalte studii pentru ca apoi să fie stabilită de comun acord cu ANPM data și locul dezbaterii publice organizate pentru participarea publicului la luarea deciziei.

Anunțul oficial se face cu cel puțin 20 de zile înainte de data prevăzută pentru ședința de dezbatere publică.

După realizarea dezbaterii publice, dacă nu sunt solicitate completări la documentație, va fi emis acordul de mediu.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top