fbpx
Connect with us

Acțiune de combatere a delictelelor silvice în Mălini: lemn în valoare de peste 80.000 lei CONFISCAT și amenzi de 78.000 lei

camion lemn - News Moldova

Suceava

Acțiune de combatere a delictelelor silvice în Mălini: lemn în valoare de peste 80.000 lei CONFISCAT și amenzi de 78.000 lei


Polițiștii au confiscat material lemnos în valoare de peste 80.000 lei și au aplicat amenzi în sumă de 78.000 lei, în urma unei operațiuni de investigație desfășurate la trei gateriști din Mălini

Această acțiune a avut loc în perioada 11 – 14 iulie 2023 și a implicat colaborarea între polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri și polițiștii S.O.P. – Biroul Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

Operațiunea a vizat prevenirea și combaterea delictelelor silvice și a evaziunii fiscale asociate exploatării, circulației, depozitării, prelucrării primare și comercializării ilegale a materialului lemnos. Ca rezultat al verificărilor și controalelor la 5 agenți economici, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 78.000 lei conform legii 171/2010.

În total, au fost confiscate 408,4 metri cubi de material lemnos (lemn rotund de rășinoase, lemn pentru foc și cherestea), evaluat la 80.064 lei.

Acțiunea s-a concentrat, în special, pe verificarea agenților economici din comuna Mălini, cu scopul de a preveni și combate faptele ilegale asociate industriei lemnului, dar și pentru a finaliza investigații inițiate anterior la alte companii din domeniul silvic.

În urma inventarierii masei lemnoase identificate la punctele de lucru ale agenților în cauză (lemn rotund, cherestea, rumeguș, deșeuri etc.), s-au aplicat măsuri de sancționare contravențională și s-au confiscat mase lemnoase a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Polițiștii au atras atenția asupra importanței respectării legislației în domeniul silvic și au anunțat că vor continua să desfășoare acțiuni și controale pentru identificarea și sancționarea celor care încalcă normele în vigoare referitoare la delictele silvice.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top