fbpx
Connect with us

Activitatea Primăriei comunei sucevene Ipotești se va desfășura, începând din această primăvară, într-o nouă clădire, de ultimă generație

WhatsApp Image 2023 03 16 at 23.54.27 1068x801 1 - News Moldova

Suceava

Activitatea Primăriei comunei sucevene Ipotești se va desfășura, începând din această primăvară, într-o nouă clădire, de ultimă generație


În următoarea perioadă se va finaliza recepția lucrărilor la noul sediu al Primăriei Ipotești, care au fost începute anul trecut. În aproximativ două luni, administrația locală a comunei Ipotești, sub conducerea primarului Dumitru Gulei, se va muta în noua clădire

Practic, toate lucrările sunt finalizate aproape în totalitate, atât la interior cât și la exterior, fiind creată o parcare spațioasă pentru personal și pentru cetățenii care vor dori să se adreseze instituției.

Prin intermediul noului proiect, suprafața clădirii a fost extinsă cu circa 300 de metri pătrați, fiind amenajată o sală modernă și bine echipată cu aparatură de ultimă generație, special pentru ședințele Consiliului Local. Fiecare departament al instituției va avea propriile birouri separate. În plus, s-a construit o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, s-au instalat noi trotuare de protecție pe întreg perimetrul construcției și s-au făcut noi instalații electrice, sanitare și termice.

Primarul comunei Ipotești, Dumitru Gulei, a explicat că mai sunt puține lucrări de finalizat în exterior. Potrivit acestuia, a fost necesar să dărâme o magazie aflată în spatele primăriei și să elaboreze două proiecte separate, unul pentru clădirea propriu-zisă și altul pentru parcare. În prezent, urmează să fie finalizată recepția pentru ambele proiecte.

Infrastructura rutieră reprezintă o prioritate importantă pentru primarul Dumitru Gulei, iar administrația locală continuă procesul de dezvoltare și modernizare în această direcție. Prin intermediul Programului Național „Anghel Saligny”, comuna Ipotești a obținut finanțare în valoare de 8 milioane de lei, care va fi direcționată pentru asfaltarea mai multor străzi, cum ar fi Pinilor, Salcâmilor, Stejarului, Libertății și Luceafărului. În curând, va fi organizată o licitație, iar lucrările vor începe în primăvară, cu scopul de a fi finalizate până la sfârșitul anului.

Primăria din Ipotești va efectua lucrări de asfaltare pe strada Petru Rareș până la drumul european E85, folosind fonduri din bugetul local. Această stradă va avea o lățime totală de 7 metri și valoarea lucrărilor se ridică la 3 milioane de lei. Un alt proiect de modernizare a străzilor va fi finanțat de Compania Națională de Investiții și va acoperi străzile Crângului și Lucian Costin din satul Lisaura, strada Dumbrăvii din satul Tișăuți și strada Ciprian Porumbescu din Ipotești.

Primarul comunei, Dumitru Gulei, a semnat proiectul de finanțare pentru asfaltarea a cinci străzi din cartierul nou din Ipotești, și anume Pinilor, Salcâmilor, Stejarului, Libertății și Luceafărului. De asemenea, se așteaptă să semneze un proiect de finanțare prin PNRR pentru rețea de apă și canal, iar toate aceste proiecte cu fonduri guvernamentale sunt considerate oportunități importante de dezvoltare pentru comuna Ipotești.

Administrația locală din comuna Ipotești va moderniza și extinde Căminul Cultural, folosind fonduri proprii, și va construi o nouă sală de sport pentru sporturi de contact, judo și lupte. Căminul Cultural existent are aproximativ 60 de ani și va fi extins cu aproximativ 500 de metri pătrați. În prezent, Primăria a lansat licitația pentru atribuirea lucrărilor, iar valoarea proiectului se ridică la peste 1,5 milioane de lei. Edilul Dumitru Gulei speră ca lucrările să fie finalizate până la debutul sezonului rece 2023-2024.

Noua sală de sport, care va avea o suprafață de 240 de metri pătrați, va fi construită în apropierea sălii de sport existente, iar valoarea lucrărilor se ridică la peste 900.000 de lei. Acest proiect va fi finanțat din fondurile proprii ale Primăriei. Primarul comunei Ipotești, Dumitru Gulei, așteaptă finalizarea licitației și începerea lucrărilor.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top