Connect with us

ANCHETĂ la Spitalul din Rădăuți, SUCEAVA! Un medic a lansat o ALARMA FALSĂ privind descoperirea PRIMULUI caz de VARIOLĂ

Suceava

ANCHETĂ la Spitalul din Rădăuți, SUCEAVA! Un medic a lansat o ALARMA FALSĂ privind descoperirea PRIMULUI caz de VARIOLĂ

Medicul infecționist Andi Agrosoaie de la Spitalul Municipal Rădăuți riscă să fie sancționat după ce a postat pe rețelele de socializare mai multe fotografii cu o pacientă suspectă de variolă 

Se pare că Spitalul Rădăuți și conducerea DSP Suceava infirmă acest caz și au demarat o anchetă având în vedere faptul că medicul nu se află la prima abatere.

Medicul infecționist Andi Agrosoaie de la Spitalul Municipal Rădăuți a postat mai multe fotografii cu pacienta în vârstă de 49 de ani, având erupții pe față și scriind: „Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuți secția boli infecțioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunțat Ministrul Sănătății”.

 

„Conducerea Spitalului Municipal Rădăuți infirmă zvonul lansat de către doctorul Agrosoaie privind suspiciunea de primul caz din România de Variola Maimuței.

Șeful secției Infecțioase, medic primar Angelica Popescu, a confirmat că pacientul are simptomele de varicelă și că alarma este falsă. Mai mult, pacientul provine dintr-o familie în care au fost mai multe cazuri de varicelă în ultima perioadă”, a declarat Dan Vatră, managerul spitalului rădăuțean.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a anunțat faptul că diagnosticul pus de doctorul Agrosoaie nu este real, ci doar induce panică în rândul populației. 

„Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava  infirmă această suspiciune. Pe raza județului Suceava nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de îmbolnăvire.

Cazul de la Rădăuți este, din punct de vedere clinic și epidemiologic, al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acestă boală, conform șefului secție de Boli Infecțioase de la spitalul din localitate, medicul Angelica Popescu.

Principalul mod în care poate fi răspândită boala este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței”, a transmis Olivia Ioana Vlad, director general al DSP Suceava.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top