Connect with us

AQUA PARK în SUCEAVA! 2.900.000 de LEI pentru STUDII

Suceava

AQUA PARK în SUCEAVA! 2.900.000 de LEI pentru STUDII

Primăria Suceava pune la bătaie 2,9 milioane de lei pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru proiectul Aqua Park în cadrul Complexului Sportiv din localitate

Proiectul a fost anunţat de primarul municipiului încă de anul trecut. Respectivul Aqua Park ar urma să fie amplasat în zona complexului sportiv care se va construi la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni.

Conform declaraţiilor citate de presa locală, acest complex sportiv va fi constituit dintr-o sală polivalentă, un stadion și un bazin de nivel olimpic.

A fost anunţată şi o sumă care ar fi necesară pentru realizarea acestui Aqua Park, la nivelul anului trecut estimările fiind de 8-10 milioane de euro.

În respectiva zonă municipalitatea are 12 hectare de teren şi de aceea a fost preferată pentru investiţie în dauna zonei în care este Ştrandul Iţcani, pentru că acolo suprafaţa disponibilă este de doar aproximativ două hectare iar accesul este mai dificil.

Conform promisiunilor, în zona complexului sportiv vor fi amenajate şi câteva mii de locuri de parcare care vor deservi în principal sala polivalentă şi stadionul, dar vor putea fi folosite şi de cei care vor dori să vină la Aqua Park.

Revenind la procedura de achiziţie de dată recentă, contractul presupune achiziţionarea unor servicii de specialitate pentru întocmirea documentaţiei tehnico – economice în vederea obţinerii finanţării nerambursabile pentru proiectul „Aqua Park în cadrul Complexului Sportiv din Municipiul Suceava”.

Proiectul are în vedere reconversia şi refuncţionalizarea unui teren degradat din municipiul Suceava în vederea îmbunătăţirii, revitalizării şi punerea la dispoziţia cetăţenilor a unor spaţii destinate agrementului, recreerii şi pentru petrecerea timpului liber.

Serviciile vizate constau în elaborarea studiilor de teren (studiu topografic, studiu geotehnic, studiu hidrogeologic, scenariu de securitate la incendiu, audit energetic); elaborare studiu de fezabilitate; elaborare documentaţie pentru obţinerea avizelor şi acordurilor conform certificatului de urbanism, inclusiv obţinerea lor; elaborare proiect tehnic.

Soluția tehnică trebuie să includă și soluțiile tehnice pentru branșamentele la rețelele tehnico-edilitare (apă, canalizare, energie electrică, gaz, telecomunicaţii) pentru asigurarea capacităţilor necesare derulării activităţii de agrement.

În plus, este vizată elaborarea cererii de finanţare şi a anexelor solicitate de ghidul solicitantului şi asistenţa acordată beneficiarului pe parcursul procedurii de evaluare a proiectului până la semnarea contractului de finanţare, dar şi asistenţă tehnică din partea proiectantului în perioada de implementare a proiectului.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top