fbpx
Connect with us

ARTPEISAJ continuă, pe BANI FRUMOŞI, să „înfrumuseţeze” SUCEAVA

ion lungu - News Moldova

Suceava

ARTPEISAJ continuă, pe BANI FRUMOŞI, să „înfrumuseţeze” SUCEAVA


ARTPEISAJ, o firmă cu un lung istoric în relaţia cu Primăria Suceava, continuă să aibă lipici la contractele cu municipalitatea

 Recent, firma apare ca ofertant în cadrul unei proceduri de cumpărare directă având drept miză furnizarea unor jardinere stradale, a căror valoare a fost estimată la 125.000 de lei.

 Artpeisaj SRL are sediul în Suceava, iar ca administrator figurează Bogdan Dulgheru, care deţine şi 100% din acţiuni.

Firma a fost înfiinţată în 2004, iar în 2020 figurează cu patru angajaţi. Obiectul de activitate este activităţi de întreţinere peisagistică şi se pare că activitatea a ajuns la apogeu în anul 2020: cifră de afaceri de peste 4 milioane de lei, profit net de 2,1 milioane de lei, e drept şi datorii de 1,5 milioane de lei.

Oricum saltul e spectaculos, dacă avem în vedere că în 2019 cifra de afaceri a fost de aproape un milion de lei, profitul de puţin peste 1 milion de lei, iar datoriile de 1,4 milioane de lei.

O perioadă mai bună în “viaţa” firmei Artpeisaj a fost în intervalul 2010-2014, în ceea ce priveşte cifra de afaceri, care a oscilat între 1,1 şi 3,1 milioane lei. Cât priveşte profitul, acesta a oscilat şi mai puternic în perioada amintită. Astfel, dacă în 2011 profitul a fost de 579.000 lei, în 2014 pierderea era de 566.000 lei.

 După cum News Moldova a mai relatat, firmă are „tradiţie” în afacerile cu Primăria Suceava. Prin iunie anul trecut, doar ca un singur exemplu, prindea un contract cu o valoare de 1.080.002,44 lei, pentru “servicii de întreţinere zona de agrement râu Suceava”.

Lucrările ce trebuiau executate erau tunderea gazonului, precum şi alte lucrări de întreţinere cum ar fi scarificarea gazonului, plivitul buruienilor, greblat etc.

În plus, erau prinse lucrări de plantare de flori, aplicare îngrăşăminte, combaterea dăunătorilor, măturat alei pietonale, piste de biciclişti, spaţii de joacă, plus curăţat bănci şi coşuri de gunoi, precum şi mentenanţa sistemului de automatizat de irigat.

ARTPEISAJ mai BIFEAZĂ un CONTRACT cu Primăria SUCEAVA

De menţionat, după cum am mai făcut, că relaţiile de afaceri cu ARTPEISAJ se derulează în condiţiile în care Primăria Suceava are o Direcţie de Servicii Publice. Dar care probabil se ocupă cu alte activităţi, de vreme ce cosmetizarea imaginii municipiului revine unei firme private.

Deși Primăria SUCEAVA are o Direcție de SERVICII PUBLICE totuși firma ARTPEISAJ le dublează activitatea


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top