fbpx
Connect with us

Atenționare ANM! Cod PORTOCALIU de VÂNT și VISCOL pentru județele Suceava, Neamț și Bacău

viscol zapada e1642435152430 - News Moldova

Bacau

Atenționare ANM! Cod PORTOCALIU de VÂNT și VISCOL pentru județele Suceava, Neamț și Bacău


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 23 noiembrie, avertizări de cod portocaliu și galben de intensificări ale vântului și viscol pentru județele Suceava, Neamț, Bacău

Codul portocaliu vizează zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și este valabil de joi, 23 noiembrie, de la ora 22:00, până vineri, 24 noiembrie, la ora 10:00. În aceste zone, în general la peste 1.500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m, transmit meteorologii.

Totodată, codul galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite va fi în vigoare de joi, de la ora 14:00, până vineri la ora 18:00, în jumătatea estică a județelor Suceava, Neamț și Bacău.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top