fbpx
Connect with us

Au fost desemnați câștigătorii la licitația organizată de Consiliul Județean Suceava pentru finalizarea lucrărilor la “Axa rutieră strategică 1: Iași – Suceava”

Irina Vasilciuc 600x427 1 - News Moldova

Suceava

Au fost desemnați câștigătorii la licitația organizată de Consiliul Județean Suceava pentru finalizarea lucrărilor la “Axa rutieră strategică 1: Iași – Suceava”


Irina Vasilciuc, Administratorul public al județului Suceava, a comunicat ieri că au fost selectați câștigătorii licitației organizate de Consiliul Județean Suceava pentru finalizarea lucrărilor la “Axa rutieră strategică 1: Iași – Suceava”

Potrivit declarației Irinei Vasilciuc, au fost transmise comunicările participanților la procedură și au fost anunțați câștigătorii licitației pentru cele două loturi ale “Axei rutiere strategice 1: Iași – Suceava”, respectiv S.C. Autotehnorom S.R.L cu 5 subcontractanți pentru Lotul 1 (Dolhasca – Suceava) și S.C. Autotehnorom S.R.L cu 6 subcontractanți pentru Lotul 2 (Suceava – Liteni – Todirești – Dărmănești).

Irina Vasilciuc, administratorul public al județului Suceava, a informat că semnarea contractelor pentru continuarea lucrărilor la cele două loturi ale “Axei rutiere strategice 1: Iași – Suceava” este stabilită pentru data de 24 aprilie 2023. Cu toate acestea, a menționat că perioada de depunere a contestațiilor se încheie în 10 zile de la anunțarea câștigătorilor. De asemenea, perioada de execuție a lucrărilor este de 15 luni de la data de începere.

În data de 10 aprilie, pe SEAP a fost anunțată deliberarea cu privire la ofertele depuse în cadrul licitației pentru continuarea lucrărilor la cele două loturi ale “Axei rutiere strategice 1: Iași – Suceava”. Deși pe SEAP nu a fost încă precizat cine este oferta câștigătoare, administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, a făcut publică această informație, declarând că S.C. Autotehnorom S.R.L cu 5 subcontractanți a câștigat Lotul 1 (Dolhasca – Suceava), iar aceeași companie, dar cu 6 subcontractanți, a câștigat Lotul 2 (Suceava – Liteni – Todirești – Dărmănești).

Într-un scenariu optimist, după data de 24 aprilie, Consiliul Județean Suceava ar putea da ordinul de începere a lucrărilor pentru cele două loturi, iar acestea ar putea începe în aprilie sau cel târziu în mai, cu condiția ca totul să fie bine și fără întârzieri suplimentare.

Durata estimată a lucrărilor este de 15 luni de la data de începere, conform precizărilor Irinei Vasilciuc, administratorul public al județului Suceava. Pentru oamenii obișnuiți care folosesc aceste drumuri și au avut probleme cu traficul în trecut, acesta este un lucru foarte așteptat.

Valoarea estimată pentru primul lot, care cuprinde sectoarele de drum DJ 208 limită județ Iași – Budeni – Dolhasca și DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca, este de 104.582.798,62 lei fără TVA, pe o distanță de 46,199 km. Pentru cel de-al doilea lot, care include sectoarele de drum DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni și DJ 209D Liteni – Stroiești – Costâna – Dărmănești, valoarea estimată este de 84.400.159,26 lei fără TVA, iar distanța totală este de 29,54 km.

Pentru fiecare lot, au fost depuse câte patru oferte din partea firmelor DANLIN XXL, AUTOTEHNOROM, asocierii DEMO-IDIL CONSTRUCT SRL (Leader) cu KIRLIC GROUP și asocierii EN ELECTRIC PROIECT OFFICE (Leader) cu SC CONCRET DRUM SRL și ALPENSIDE.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top