Connect with us

Axa Rutieră Strategică SUCEAVA – IAȘI reintră în faza de expertiză tehnică! Lucrarea a fost încredințată – EXPLICAȚII

Suceava

Axa Rutieră Strategică SUCEAVA – IAȘI reintră în faza de expertiză tehnică! Lucrarea a fost încredințată – EXPLICAȚII

Consiliul Județean Suceava expertizează din nou starea Axei Rutiere Suceava – Iași

În acest scop, instituția a organizat o procedură de achiziție directă, cu o valoare estimată de 98.400 lei, pentru contractarea serviciilor necesare în vederea expertizării tehnice a lucrărilor executate pe traseul Axei Rutiere, aferente judeţului Suceava. Desigur, se dorește o cunoaștere exactă și a stării drumului care a fost afectat de perioada rece dar și de căderile abundente de precipitații.

Nu o singură dată, locuitorii de pe raza acestei rutiere au reclamat adevărate inundații produse pe partea carosabilă.

Nu în ultimul rând, “atestarea” stării drumului dar și a stadiului lucrărilor se impunea de la sine pe fondul denunțării contractului de către asocierea de firme reprezentată de către AUTOTEHNOROM SA.

Propunerea de expertizare tehnică a drumului dar și a lucrărilor a fost suspusă și atenției, respectiv votului consilierilor județenei suceveni. Cu această ocazie s-a pus în discuție atât oportunitatea cât și necesitatea alocării valorii necesare contractării serviciilor aferente expertizării tehnice.

În contextul viitoarei încredințări a contractului de finalizare a lucrărilor la AXA rutieră strategică Suceava – Iasi, se impunea evaluarea curentă a stării drumului

În mod firesc, viitorul constructor sau asociere de firme care va prelua spre finalizare proiectul axialului Suceava – Iasi va prelua oficial drumul în baza unei documentații care să indice cu maximă claritate etapa curentă a fiecărei secțiuni de drum.

Se va pune foarte probabil și problema plătilor datorate de către Beneficiarul drumului foștilor constructori, cu care în clipa de față Consiliul Județean Suceava se află în faza unor procese, unele chiar de natură penală.

În lipsa unor procese de Predare – Primire între AUTOTEHNOROM și Consiliul Județean Suceava, cel mai probabil întocmai această expertizare tehnică a stării drumului și lucrărilor Axei Suceava – Iași, va ține loc de DOCUMENT oficial de referință în determinarea plăților, eventual restante pe care le datorează Beneficiarul, Constructorului (executantului lucrărilor).

Și GARANȚIA de bună executare a lucrării, la valoarea de 6.000.000 euro, va fi foarte probabil afactată de rezultatele acestei expertize.

Rămâne de văzut ce discuții vor apărea pe parcurs pentru că, în mod oarecum firesc, constructorul nu va fi mulțumit de rezultatele expertizării. Această predicție ține seama de efectele pe care vremea dar și utilizarea drumului în condiții intermediare le-a avut asupra anumitor sectoare de drum. Aceste urmări vor trebui remediate! Cine va suporta costurile? Viitorul constructor, sigur nu. Se va ieși / depăși valoarea constractului? Nici asta nu este de dorit!

Prin cumpărare directă, lucrările de expertizare au revenit firmei bucureștene, IPTANA, deținută de GVC INVESTMENT COMPANY LTD

Firma este înfiinţată în 1991 şi are ca principal obiect de activitate “activităţi de inginerie şi consultanţă trehnică legate de acestea”.

Ca cifră de afaceri, firma este într-un regres considerabil înregistrat pe parcursul ultimilor ani. Mai mult, societatea este publicată în Buletinul Insolvenţei 6745/15.04.2022, stare finală/dosar: 21477/3/2017 în calitate de “Debitor”.

Fondul problemei

Cât priveşte proiectul în sine, al Axei Rutiere Strategice Suceava – Iaşi, acesta reprezintă o “afacere” extrem de încâlcită, în care vor avea de spus un cuvânt şi procurorii DNA şi care se caracterizează, în rezumat, prin ceea ce News Moldova a numit faptul că autorităţile au “lăsat cu ochii în soare” locuitorii celor 22 de localități traversate de acest drum, locuitori care însumează cifra de 137 580 persoane.

137 580 de locuitori din 22 localități traversate de AXA rutieră strategică SUCEAVA – IASI lăsați cu ochii în soare de domnii FLUTUR și ALEXE

Cei în cauză, simpli cetăţeni, dar plătitori de taxe şi impozite, postură din care au tot dreptul să beneficieze de rezultatele acestui proiect, nu au făcut altceva, în ultima perioadă, decât să asiste la un război între Consiliul Judeţean şi firma constructoare AUTOTEHNOROM, care a şi reziliat contractul.

Despre acuzele aduse reprezentanţilor CJ de administratorul societăţii, News Moldova a relatat în numeroase rânduri.

După o lungă tăcere, se anunță un război total! ACUZAȚII GRAVE între CJ Suceava și Autotehnorom

Vasile RÎPAN (Autotehnorom) DEMONTEAZĂ punctual afirmațiile Irinei VASILCIUC (Administrator CJ Suceava) în dosarul penal al AXEI Suceava – Iasi

La fel şi despre momentul în care pe fir au intrat procurorii DNA

FLAGRANT al DNA CLUJ la Consiliul Judetean SUCEAVA! Cristi CREȚU, mana dreapta a lui Gheorghe FLUTUR a fost REȚINUT


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top