Connect with us

Banii din PNRR separă taberele GUVERNAMENTALE! Oficial PNL: „O coaliție de 70% în Parlament nu poate să NU performeze”

Suceava

Banii din PNRR separă taberele GUVERNAMENTALE! Oficial PNL: „O coaliție de 70% în Parlament nu poate să NU performeze”

Primii bani din PNRR intră în contul BNR. 20 de acte ce trebuie emise de guvern în 30 de zile

Primii 1,85 miliarde de euro trebuie să intre în conturile României joi, 2 decembrie – ca avans din fondurile aferente Planului Național de Reziliență și Dezvoltare (PNRR) – componenta de granturi.
Având asigurată stabilitatea guvernamentală și o majoritate parlamentară solidă, guvernul Ciucă trebuie să bifeze în următoarele 30 de zile și o primă serie de angajamente pentru ca finanțarea PNRR să nu fie pusă sub semnul îndoielii.

În ceea ce privește această finanțare, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a precizat pentru CursDeGuvernare că România a primit pe 25 noiembrie acordul Comisiei Europene pentru componenta de granturi – 14,23 miliarde euro, iar avansul de 13%, respectiv 1,85 miliarde euro, urmează să intre în conturile BNR pe data de 2 decembrie.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunța că a semnat vinerea trecută și acordul pentru componenta de creditare a PNRR, care așteaptă avizul președintelui Iohannis înainte să fie transmisă la Bruxelles. Ministrul Dan Vîlceanu spune că și avansul de 13% pe componenta creditare va intra în conturile BNR până la sfârșitul anului.

PSD vrea renegocierea PNRR în timp ce PNL susține că această posibilitate este EXCLUSĂ

Divergenţe majore între PNL-PSD, pe teme importante precum PNRR, buget, certificatul verde. PSD ameninţă cu audit la Finanţe.

Coaliţia dintre PNL şi PSD dă deja semne de tensiune, la doar o săptămână de la semnarea protocolului de alianţă. Cele două partide au poziţionări diferite, în privinţa aspectelor bugetare, rectificarea fiind făcută deşi preşedintele PNL Florin Cîţu nu a fost de acord cu unele măsuri luate de noul Executiv.

Sunt aşteptate noi conflicte în privinţa PNRR, pe care social-democraţii vor să îl revizuiască, şi despre care Florin Cîţu afirma, de nenumărate ori, că nu se va schimba faţă de forma negociată de Guvernul său. Iar noul ministru al Finanţelor ameninţă cu un audit la ministerul condus anterior de liberali. Primul conflict în noua coaliţie pare să fie la capitolul bani şi resurse bugetare. Asta în condiţiile în care noul Executiv se pregăteşte să vină în Parlament cu proiectul bugetului pe 2022, unde fiecare formaţiune are propriile obiective.

Gheorghe Flutur : O coaliție de 70% în Parlament nu poate să nu performeze

Liderul PNL de suceava, Gheorghe FLUTUR s-a arătat că aceste disensiuni vor fi depășite în interiorul alianței de guvernare.

Scopul PNL este ca România să treacă cu bine de această iarnă, iar românii să nu suporte efectele crizei politice care afectează economia și celelate domenii care influențează societatea.  „Când țara e în criză, nu poți să te ascunzi după incompatibilități ideologice ”

PNL este preocupat să găsească o cale de a livra elementele liberale în programul de guvernare. Nu este eficient să spui că un liberal nu poate conlucra cu un socialist.

În concluzie, PNL a reușit să treacă peste conflictele interne și nu va fi scena unor scindări importante. Ideea lui Gheorghe Flutur este că Guvernul Ciucă va perfoma, va livra elemente integrale și eficiente din programul de guvernare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top