fbpx
Connect with us

Bătaia e ruptă din rai? Un călugăr sucevean și-a OMORÂT ÎN BĂTAIE amicul de pahar

Bătaia e ruptă din rai? Un călugăr sucevean și-a OMORÂT ÎN BĂTAIE amicul de pahar - News Moldova

Suceava

Bătaia e ruptă din rai? Un călugăr sucevean și-a OMORÂT ÎN BĂTAIE amicul de pahar

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un călugăr de la schitul din localitatea suceveană Manolea și-a snopit în bătăi amicul după ce au consumat băuturi alcoolice împreună. Bărbatul agresat a decedat la spital

Tragedia a avut loc la schitul din satul Manolea, comuna suceveană Forăști. În data de 14 ianuarie 2024, poliția din Suceava a fost alertată că un bărbat în vârstă de 58 de ani, Florentin Rusu, din comuna Forăști, a fost adus în stare de comă de gradul IV la Spitalul Municipal Fălticeni. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.

Investigațiile ulterioare au relevat că Florentin Rusu și fratele său, Vasile Rusu, au vizitat schitul din Manolea în ziua incidentului pentru a consuma alcool împreună cu Iacob Stafie, un călugăr în vârstă de 73 de ani, așa cum obișnuiau să facă în mod regulat.

Cantitatea mare de alcool consumată și-a pus amprenta asupra stării lui Vasile Rusu, care a decis să plece acasă. Conform anchetelor, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, Florentin Rusu s-a deplasat la grajdul din schit și a încercat să elibereze animalele.

Călugărul s-a înfuriat, generând o dispută aprinsă cu Florentin Rusu, care a escaladat în îmbrânceli reciproce. În urma acestei confruntări, săteanul a căzut în zona porții de acces din curtea schitului. Neputând să-l ridice, călugărul a anunțat imediat familia victimei, care, spre dimineață, l-a transportat pe Florentin Rusu acasă.

Cu toate că nu și-a recăpătat cunoștința, familia a solicitat intervenția Ambulanței, care l-a transportat pe Florentin Rusu la spitalul din Fălticeni. Aici, medicii au constatat că bărbatul se afla în comă de gradul IV. Ulterior, victima a fost transferată la spitalul din Suceava, unde, din nefericire, a decedat duminică seara.

Inițial, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă încadrarea juridică a fost modificată ulterior în omor, după ce s-a descoperit că Iacob Stafie a agresat repetat săteanul, provocându-i leziuni grave care au dus la deces.

Procurorul de caz l-a reținut pe călugăr pentru 24 de ore, iar acesta a fost prezentat marți, 16 ianuarie 2024, la Tribunalul Suceava pentru arestare preventivă sub acuzația de omor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top