fbpx
Connect with us

Clipa adevărului pentru angajații Spitalului Județean Suceava, BLAGA si TURCOMAN: fisa postului, relații oneroase cu privații și cabinetele, relații amoroase

Laur Blaga si Turcoman Paul 773x580 1 - News Moldova

Suceava

Clipa adevărului pentru angajații Spitalului Județean Suceava, BLAGA si TURCOMAN: fisa postului, relații oneroase cu privații și cabinetele, relații amoroase


Azi, data de 23 martie 2023, managerul Spitalului Județean Suceava, a convocat o întrevedere cu angajații unității medicale Laur Blaga și Paul Turcoman

Scopul întâlnirii a fost semnarea fișelor de post, cu consecința reluării activității în cadrul compartimentului de specialitate, de către angajații unității sanitare, chiar în cursul prezentei zile.

Cei doi angajați nu au prezentat disponibilitate de semnare și reluare a activității, la acest moment, sens în care urmează a se respecta prevederile legale, în vigoare, a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă conducerea spitalului.

Suplimentar Spitalul Județean Suceava mai precizează faptul că instituția nu dorește să asocieze imaginea și activitatea colectivului medical cu atitudinea și modul de manifestare prezentat de cei doi medici pe rețelele de socializare.

În consecință Spitalul Județean Suceava condamnă ferm astfel de fapte care sunt de natură să perturbe actul medical, să afecteze coeziunea colectivului și să inducă un sentiment de insecuritate atât în cadrul colectivului cât și față de pacienți. În final, aceștia au subliniat faptul că medicina se face la patul pacientului, nu pe rețelele de socializare, instigând la ură și la decredibilizarea corpului medical.

Contextul la care face trimitere comunicatul este unul cu un istoric lung grevat de o atitudine ostilă manifestată de cei doi medici angajați ai acestei instituții medicale. Suplimentar, pe adresa redacției au parvenit o serie indicii și explicații care oferă o perspectivă complet diferită asupra activității profesionale și chiar personale a medicilor Blaga și Turcoman.

În spațiul public au apărut până la acest moment doar opiniile și plângerile formulate de către cei doi angajați care prezintă “abuzurile” repetate la care sunt supuși de către conducerea acestei unități spitalicești.

Se pare însă că în spatele întregii povești se ascund și elemente foarte puțin plăcute, nefăcute public de către conducerea Spitalului Județean Suceava din dorința de a nu păta imaginea instituției.

Curios este faptul că, până la acest moment, activitatea profesională a celor doi medici angajați nu a făcut încă obiectul unei anchete a Comisiei de Disciplină la nivelul Spitalului și chiar în alte foruri cu competențe în acest sens.

Acuzațiile privesc:

  • lipsa unui cadru legal reglementat între Spital și cei doi angajați reglementată prin intermediul Fișei de post. Cei doi au refuzat, fără să ofere explicații, semnarea Fișei de post și este foarte curios cum li s-a permis în toată această perioadă accesul în spital și tratarea pacienților!?!
  • într-o manieră complet deplasată acuzații se întreaptă chiar și spre o relație extraconjugală la locul de muncă în care unul din medici ar fi implicat
  • selectarea pacienților pentru tratament în Spitalul Județean Suceava cu prioritate pe baza consultațiilor prealabile la cabinet
  •  tratament “la jumătate de preț” din cele practicate la privat pe baza unor materiale obținute de la anumite firme private
  • respectivelor firme private, furnizoare de materiale, le-ar fi fost facilitate comenzi foarte specifice la prețuri preferențiale

La acest moment există o serie de anchete în curs care vizează documentarea acestor capete de acuzare.

Nici vorba de reconciliere! Agenda politică primează

Cei doi medici-angajați ai Spitalului Județean Suceava urmăresc o agenda politică? Se pare că scandalul generat de medicii Turcoman și Blaga nu ar avea doar implicații de natura financiară. Ajunși într-o situație de legalitate care se va întoarce foarte grav împotriva lor, cei doi se pare că au acceptat o agendă politică.

Este încă prematur să indicăm exact în siajul cui se află cei doi medici, tineri și cu viitorul în față dar dornici de o înavuțire rapidă care s-ar putea până la urmă să le compromită definitiv viitorul. Este vorba desigur despre un partid politic extrem de puternic care recent și-a anunțat intențiile de revoluționare a scenei politice locale.

În loc să facă serviciu, medicii Spitalului Județean Suceava țin Conferințe de presă și umblă pe la Poliție

Angajații Spitalului Județean Suceava au anunțat organizarea unei conferințe de presă pentru astăzi 23 martie la Restaurantul Vivendi la ora 16.00!

Desigur că nu vor să ofere explicații despre capetele de acuzare care îi incriminează. Este foarte păcat să asistăm la tot acest circ care, din experiențe similare petrecute prin țară se vor termina într-un singur fel: cu declarații, e adevărat, dar date nu la restaurante!!

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top