fbpx
Connect with us

Bogdan GHEORGHIU, Ministrul Culturii și totodată fălticenean de obârșie, reacționează în SCANDALUL demolării SPITALULUI din FĂLTICENI

Suceava

Bogdan GHEORGHIU, Ministrul Culturii și totodată fălticenean de obârșie, reacționează în SCANDALUL demolării SPITALULUI din FĂLTICENI


Primăria Fălticeni se aproie de finalizarea demolării fostului Spital Municipal

Edificiul a fost dat în folosință în anul 1860 iar în prezent fuseseră demarate demersurile de încadrare a clădirii drept monument istoric.

Întâmplarea face că actualul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, este născut chiar în Fălticeni, el fiind domiciliat în Suceava.

În cunoștință de cauză, Ministrul a declarat că Direcția de Cultură Suceava ar fi demarat greșit procedura și a anulat clasarea ca monument istoric, permițând astfel Primăriei să înceapă demolarea.

News Moldova îți recomandă și ...   Suceveanul Andrei Coubiș a refuzat România! Va juca pentru naționala U-20 a Italiei!

Există dubii și asupra avizului de demolare, despre care Primăria Fălticeni spune că este perfect legal. De aceea Institutul Național al Patrimoniului a înaintat o plângere către Poliție și așteptăm ca organele abilitate să facă lumină în acest caz, dacă s-au respectat procedurile când s-a dat acel aviz din data de 1 octombrie”, a precizat ministrul Gheorghiu .

Primarul localității Fălticeni se apară argumentând că fostul spital nu era clasat ca fiind clădire de patrimoniu

„Nu este o clădire de patrimoniu în primul rând. Au apărut tot felul de dezinformări că ar fi clădire de patrimoniu, dar în afară de vechime, nu are nici o calitate arhitecturală”, a declarat primarul Fălticeniului, Cătălin Coman.

News Moldova îți recomandă și ...   Natura este minunată! Bătaie între doi urși, surprinsă într-o pădure din județul Suceava!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top