fbpx
Connect with us

Bolnavii de CANCER din județul SUCEAVA, loc prioritar în PROIECTUL noului MANAGER al Spitalului ”Sf. Ioan cel Nou”

43,6-milioane-de-lei-pentru-modernizarea-si-extinderea-sectiei-de-oncologie-de-la-spitalul-judetean-suceava

Suceava

Bolnavii de CANCER din județul SUCEAVA, loc prioritar în PROIECTUL noului MANAGER al Spitalului ”Sf. Ioan cel Nou”


O statistică a Direcției de Sănătate Publică Suceava arată că, anual, peste 1000 de cazuri noi de cancer sunt luate în evidență la nivelul județului, iar cifra aceasta arată că, fără echivoc, afecțiunea oncologică trebuie să ocupe un loc prioritar în preocupările medicilor Spitalului Județean Suceava, acolo unde vin să primească ajutor și speranță acești oameni.

Dovedește acest lucru și Dr. ALEXANDRU CALANCEA, noul manager al Spitalului Județean Suceava, care, între obiectivele sale pentru mandatul de patru ani (2022 – 2026) și-a stabilit un plan amplu și ambițios pentru a îmbunătăți condițiile de diagnosticare, tratament, cazare și, nu în ultimul rând, îngrijiri paliative. O nouă clădire, la standarde care să țină pasul cu evoluția științei în tratarea bolilor oncologice, este deosebit de necesară, crede Dr. CALANCEA. 

Obiectivul a fost numit: ”oferirea de servicii medicale la standardele cele mai înalte, unui număr cât mai mare de pacienți cu afecțiuni oncologice, prin creșterea capacității hoteliere și furnizarea unor servicii medicale de înaltă calitate în cadrul secției de Oncologie medicală”. 

Pentru realizarea clădirii sunt necesari aproximativ 49.000.000 lei

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, care nu este unul ușor și care este estimat, ca timp de realizare, la 2 – 3 ani, managerul Dr. ALEXANDRU CALANCEA a propus în proiectul său de management construcția unei cladiri noi, cu regim de înălțime P+4E, cu un număr total de 4 cabinete de ambulatoriu, 2 spații pentru tratament, zona pentru tratament cu iod (2 pacienți), 18 locuri pentru internarea de zi, 45 locuri pentru internări continue și 6 saloane (a câte 2 paturi) pentru îngrijiri paliative. Suplimentar, la nivelul parterului sunt prevăzute spații de cazare pentru aparținători, cu o capacitate de 8 paturi. Banii necesari pentru o asemenea investiție necesară Spitalului Județean Suceava sunt de aproximativ 49.000.000 lei. 

News Moldova îți recomandă și ...   Eveniment de marcă, organizat în această toamnă în comuna suceveană POIANA STAMPEI

Secția de Oncologie își desfășoară activitatea într-un pavilion din Spitalul Vechi, construcție edificată în anii 1900 și care nu mai corespunde din punct de vedere funcțional la cerințele actuale. Progresele în domeniul oncologiei sunt astăzi foarte rapide: de la creșterea utilizării medicației moleculare până la apariția și succesul imuno-oncologiei, inclusiv a medicinei bazate pe genomică, toate au transformat și redefinit modalitățile de tratament oncologic contribuind la ameliorarea semnificativă a rezultatelor terapiilor pacienților cu cancer.

Toată cazuistica fiind în același loc, pot fi elaborate programe eficiente de screening, dezvoltarea și implementarea unor metode de analiza epidemiologica de raportare a cazurilor (registru de cancer), dar și perfecționarea metodelor statistice de studiu. Încrederea în profesionalismul personalului medical, în dotarea cu aparatura medicală de înaltă performanța au dus la o adresabilitate a populației în continuă creștere”, a precizat Dr. ALEXANDRU CALANCEA.  

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei ZVORIȘTEA, județul SUCEAVA, Constantin BARARIU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Realizarea acestui obiectiv va oferi pacienților, dar și medicilor curanți condiții mult mai bune de luptă cu această afecțiune crâncenă

Rezultate așteptate, conform proiectului managerului Dr. ALEXANDRU CALANCEA, prevede: creșterea capacității de paturi de internare a secției de oncologie cu 75 paturi; creșterea capacității de cabinet pentru consultații în ambalator cu 2 cabinete; creșterea capacității de internare de zi cu 2 paturi; cresterea capacității de paturi a secției de îngrijiri paliative  cu 10 paturi; asigurarea unei îngrijiri la cel mai inalt nivel de competență pentru pacienții oncologici din Secția Oncologie medicală; efectuare de tratamente complexe, continuitatea îngrijirilor pe care le necesită pacienții și monitorizarea tratamentului oncologic; asigurarea asistenței medicale de urgență și de prim ajutor calificat pentru pacienții oncologici; asigurarea consultărilor interdisciplinare, permanent, de către medicii din spital ori de cate ori starea pacientului impune prezenta acestora.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Senatorului PSD de Suceava George MÎNDRUȚĂ transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top