fbpx
Connect with us

„În această perioadă, în Bucovina, sunt mai mulți turiști decât pe Litoral!” Obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi!

„În această perioadă, în Bucovina, sunt mai mulți turiști decât pe Litoral!” Obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi! - News Moldova

Suceava

„În această perioadă, în Bucovina, sunt mai mulți turiști decât pe Litoral!” Obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că acțiunile organizate de Consiliul Județean, dar și de primării, au atras mai mulți turiști în județul Suceava, decât pe litoral.

În tot județul Suceava sunt foarte foarte mulți turiști. În această lună Luna Diasporei avem și alte evenimente care se desfășoară în toate zonele județului. În această perioadă în Bucovina sunt mai mulți turiști decât pe Litoral și asta pentru că în fiecare localitate a județului sunt evenimente care atrag turiști. La Ciocănești spre exemplu este Festivalul Păstrăvului, este un Festival al filmului la Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, urmează Festivalul de Artă Medievală din Cetatea de Scaun a Sucevei cel mai important din țară cu una din cele mai mari parade din Europa, Salvamont a deschis mare parte dintre trasee. Prin urmare o vacanță pe care nu trebuie să o rateze nimeni care dorește să se recreeze în această perioadă a anului motiv pentru care pentru orice român și străin recomandăm Bucovina pentru că este ce vedea. Hai în Bucovina”, a declarat Barbă.

Bucovina adăpostește un număr de mânăstiri care atrag vizitatorii ca un magnet. Opt dintre acestea au fost incluse în patrimoniul Unesco, recunoscute internațional pentru valoarea lor. Aceste mănăstiri sunt:

  • Mănăstirea Sucevița
  • Mănăstirea Moldovița
  • Mănăstirea Arbore
  • Mănăstirea Humorului
  • Mănăstirea Voroneț
  • Mănăstirea Dragomirna
  • Mănăstirea Agapia
  • Mănăstirea Văratec
  • Chilia lui Daniil Sihastrul

În localitatea Putna, de-a lungul râului Viteul, se află chilia călugărului Daniil. Acesta și-a săpat în stâncă o mică încăpere cu un paraclis, unde a trăit timp de peste 20 de ani.

Credincioșii din întreaga țară veneau aici pentru sfaturi, dat fiind abilitatea sa de a alina suferințele. După trecerea sa, călugărul a fost beatificat și înhumat în pronaosul Mânăstirii Voroneț.

Stațiunea Vatra Dornei
Aceasta este una dintre cele mai pitorești stațiuni montane din România, amplasată la aproximativ 800 de metri altitudine, cunoscută pentru sporturile de iarnă și pârtiile de ski de calibru. Vatra Dornei servește și ca stațiune balneară, locul în care tradițiile populare sunt bogate, iar traseele montane și pescuitul pe râul Bistrița sunt populare activități recreative.

Muzeul Satului Bucovinean
Acest muzeu în aer liber a luat naștere în anii ’70 și prezintă peste 30 de expoziții. Aici sunt reconstituite ateliere de meșteșuguri, case tradiționale de lemn și numeroase obiecte gospodărești specifice regiunii. Muzeul imită un sat tradițional autentic din Bucovina, oferind o imagine autentică a vieții rurale din această zonă.

Cetatea de Scaun a Sucevei
Unul dintre punctele de interes în Bucovina, inclus pe lista monumentelor istorice a județului Suceava. Este mărturia bătăliilor care au avut loc în Moldova, construită inițial de Petru I Mușat și fortificată ulterior de Ștefan cel Mare, fiind apoi distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Pietrele Doamnei – Obiective turistice în Bucovina
Rezervația Pietrele Doamnei este unul dintre cele mai spectaculoase arii naturale protejate din Carpații Munților. Peisajul de aici este uimitor, datorită bogăției sale florale și numeroaselor specii de plante rare în România. Rezervația a fost escaladată pentru prima dată în 1921 și este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucovina.

Salina Cacica
Cu o istorie de peste două secole, Salina Cacica este una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din Europa, potrivit arheologilor. În interiorul său au fost create opere de artă subterane, ceea ce o face o destinație fascinantă de explorat. La o adâncime de 21 de metri se găsește o capelă romano-catolică construită de mineri, iar la 35 de metri în adâncime se găsește o capelă ortodoxă și un lac sărat sculptat în stânca de sare.

Mocănița Huțulca
Dacă ajungeți în Bucovina, nu puteți rata o plimbare cu mocănița Huțulca din Moldovița. Această cale ferată îngustă a fost inaugurată în 1888 și a fost inițial folosită pentru transportul maselor lemnoase. În prezent, mocănița parcurge 12 kilometri între Moldovița și Argel. Trenul funcționează zilnic în timpul verii și doar în weekend și în perioadele de vacanță sau sărbători în celelalte sezoane.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top